Razlog za prekid proizvodnje AM Cygnets modela

Više slika

Više slika

Od svih modela koje je kreirala kompanija Aston Martin tokom nekoliko prethodnih godina, jedan od najređih nije kupe...

Nije ni kabriolet, takođe, već mali kompakt koji nije ništa veći od modela Smart. Upravo iz ovog razloga nismo viđali više ovih jedinica na tržištu. Ovaj posebni koji vidite u galeriji nalazi se na aukciji kompanije JamesEdition i predstavlja Aston Martim Cygnet, kreiran 2012. godine, ali, sa druge strane, veoma tragičan model koji je britanski brend redizajnirao i prodavao na britanskom i evropskom tržištu između 2011. i 2013. godine.

U trenutku kada su mali gradski automobili postajali sve popularnija opcija svih ljudi koji se susreću sa problemima gužve i parkiranja, kompanija Aston Martin izbacila je Cygnet liniju koja u suštini predstavlja redizajnirane Toyota/Scion iQ automobile sa drugim imenom. Ova vozila ponudili su svim klijentima kao urbano rešenje koji omogućuje specijalno iskustvo vožnje Aston modela, tokom brzog transporta gusto naseljenim gradovima Evrope i parkiranjem u njihovim centrima, ostavljajući mnogo moćnije modele sportskih automobila kod kuće kako bi u njima slobodnije uživali tokom vikenda.

U mnogim delovima Cygnet model poseduje sva obeležja britanskog brenda, a napajan je turbo četvorocilindrašem zapremine 1,3 litre, dobrim za oko 97 ks, koji se šalju na prednju osovinu. Ovo bi trebalo da objasni u većem delu zašto je, nasuprot originalno projektovanoj prodaji od 4.000 jedinica svake godine, Aston Martin prodao svega 150.

Ovaj posebni model, tamno sive boje sa crvenim kožnim enterijerom, kupljen je od strane trenutnog vlasnika iz Holandije direktno iz fabrike. Poseduje oko 30.000 milja na odometru i listovan je po ceni od 39.995 €. Ovo možda deluje kao dobra cena za model kompanije Aston Martin, ali je ipak prevelika jer je u pitanju jedan poprilično neuspešan automobil, koji će možda, ipak, jednoga dana postati dobar kolekcionarski primerak.

N.Đ.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group