Poslednje vesti o Phaeton-u

Prva i za sada jedina generacija velike i luksuzne Volkswagenove limuzina je na tržištu prisutna još od 2002, a 2007. i 2010 je značajno osvjžena, ali uprkos tome joj je neophodno potreban moderniji naslednik...



Ako u Volkswagenu nameravaju da se zadrže u ovom segmentu, a prema nekoliko insajderskih izveštaja upravo je to slučaj, onda moraju da naprave neke promene. 

Pred ovogodišnji detroitski NAIAS su čak mogle da se čuju glasine da će Volkswagen na spomenutom salonu predstaviti najavni koncept, ali od tog poteza se navodno odustalo sa obzirom da je još previše vremena ostalo do dolaska konačne proizvodne verzije. 

Za sada nije poznato kada bi to trebalo da se dogodi, ali svakako je reč o par godina. Ipak, kada stigne na tržište novi Phaeton bi trebao da se bazira na novoj modularnoj platformi koju će deliti sa ostalim većim rođacima iz VW Grupe. Jedna od glavnih prednosti nove platforme će biti snižavanje troškova razvoja i proizvodnje, kao i manja masa, a istom će cilju doprineti i aluminijumska karoserija. 

Dakle, novi model će uprkos rastu dimenzija biti osetno lakši od prethodnika, što će se zajedno sa ekonomičnijom motorizacijom pozitivno odraziti na potrošnju. Veliki W12 pogon se svakako neće naći u ponudi, ali hibridne varijante su više nego moguće.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group