Porsche veran manuelnim menjačima

Većina top proizvođača kao što su Ferrari, Lamborghini i Mercedesov AMG više ne nude opciju manuelnog prenosa, pošto skoro da ne postoji potražnja za njima...

 

Porsche sa druge strane, planira da održi ovu liniju dok god ima ljudi koji je žele. 

Trenutno, između 10 i 15 procenata modela 911 se proda sa opcionim manuelnim prenosom, dok ostali dolaze sa efikasnijim PDK automatskim prenosom. 

Iako postoji velika razlika u prodaji, direktor kaže da za 911 Turbo, Carrera 4 i Targa modele, Erhard Mossle i još neke modele neće biti ukinut manuelni prenos u skorije vreme. 

"U pitanju je unikatni pristup Porschea da zadrži manuelni prenos u 911 modelima i trudićemo se da ih održimo koliko god možemo. Čak i sa 10% tržišta, važno je da ih imamo u ponudi za neka tržišta". 

Porsche je možda ukinio manuelne prenose kod svojih modela visokih performansi kao što je 911 GT, ali priznaju da on više povezuje vozača sa automobilom od PDK prenosa. 

"Ono što smo naučili u poslednje dve godine rada sa Cayman GT4 i Boxster Spyder modelima, da nije sve u brzini, već i emociji, povezanosti sa autom. Čak i ako auotmobil nije najbrži tako, najzabavniji je za vožnju sa manulenim prenosom. Naravno da je PDK brži, ali mnogo kupaca žele da sami menjaju brzine".

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group