Porsche Mission E spašavaju radnici

U još jednoj epizodi vezanoj za skandal u VW grupi, pojavio se izveštaj koji kaže da su radnici u Porscheovoj fabrici dogovorili da im se smanje plate, kako bi se zadržala proizvodnja modela Mission E... 

 

Ranici u Zuffenhausen postrojenju su se odlučili na nekoliko mera štednje, kako bi Porsche mogao da nastavi sa razvijanjem Mission E model,a rivala Tesli. 

Ove mere obuhvataju povećanje radnog vremena sa 34 na 35 sati nedeljno, kao i smanjenje plata u periodu od 2016. godine, pa sve do 2025. 

Iz kompanije su za Reuters izjavili da "poslodavac i zaposleni zajedno rade na merama koje će dovesti do odluke da li će Mission E ostati u proizvodnji u fabrici Zuffenhausen", što potvrđuje izveštaje. 

Porsche je već objavio milijardu € investicije u Zuffenhausen fabriku, kako bi razvili i napravili proizvodnu verizju električnog automobila. 

Koncept je otkriven na poslednjem sajmu u Frankfurtu, a koristi dva električna motora sa kombinovanom snagom od 600ks koja se šalje na sva četiri točka, kao i sa inovativnom tehnologijom baterija od 800 volti, koje mogu da se napune do 80% za 15 minuta. Kompanija tvrdi da ove baterije obezbeđuju autonomiju ovom automobilu od čak 500 kilometara.

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group