Porsche dodatno širi ponudu

Porscheov šef Matthias Müller je u svom poslednjem intervjuu izjavio da želi da proširi ponudu svog brenda na sedam modela...


Müller smatra da bi sedam modela, sa obzirom na sedmogodišnji životni ciklus Porscheovih modela, omogućilo svake godine da imaju jednu veliku premijeru novog modela, uz koje bi onda bile predstavljane pojedine verzije i osveženi modeli trenutno postojeće ponude. 

Drugim rečima, Müller želi da proširi ponudu još barem jednim novim modelom, a većina veruje da će se raditi o manjoj limuzini koju mediji danas nazivaju Pajun, odnosno Panamera Junior. Autocar javlja da su šefovi VW Grupe već dobili prve priedloge dizajna i tehničkih rešenja za ovaj model, što znači da je razvoj već u poodmakloj fazi. 

Pajun bi bio konkurencija Mercedesovoj E klasi, BMW-ovoj seriji 5 i sličnim modelima, a nagađa se da će se temeljiti na modularnoj platformi MLB Evo (Modularen Langsbau - modularna uzdužna platforma) koja bi trebala da debituje sa novom generacijom modela A4 čiji se dolazak očekuje tokom naredne godine, a kasnije će se proširiti ponudom većih modela iz grupacije. O motorizaciji i drugim tehničkim karakteristikama vozila je za sada prerano govoriti. 

Kako bi ovaj automobil mogao da izgleda možda nam pokazuje konceptna Panamera Sport Turismo predstavljena 2012. (na slikama).

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group