Peugeot planira 308 GTI verziju

Više slika

Više slika

Peugeot Sport odeljenje najavilo je razvoj još brže i moćnije varijante 308 GTI modela, koji će biti predstavljen prilikom otkrivanja VW Golf R automobila...

Tokom intervjua datog australijskim medijima, šef Peugeot Sport divizije Patris Delanoj, izjavio je da će njihov novi kompakt napajati turbo motor zapremine 1,6 litara, sposoban za mnogo više od trenutnih 270 ks. Zapravo, on je izjavio da je francuski brend već razvio mulu sa preko 310 konja, koji dolaze iz pouzdanog kompaktnog motora.

Delanoj je takođe otkrio da će vešanje i kočioni sistem modela biti redizajnirani kako bi mogli da izdrže dodatnu snagu pomenutog test vozila.

"U celoj priči nije glavna snaga koju ovaj mali turbo motor proizvodi, već obrtni momenat. Automobil koji mi imamo poseduje više od 400 Nm obrtnog momenta, što je jako dobra cifra koja stvara savršene mogučnosti automobila", dodao je.

Dok se postojeći automobil ekskluzivno prodaje sa šestostepenim manualnim menjačem, Peugeot razmatra da u ponudu unese i PSA EAT8 automatik transmisiju kompanije Aisin, za daleko potentnije verzije i sarađivaće sa diferencijalom ograničenog proklizavanja marke Torsen.

Delanoj nije želeo da precizira da li je snažnijem 308 GTI modelu dato zeleno svetlo za proizvodnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group