Patent fotografije najnovijeg Megane RS modela

Više slika

Više slika

Nakon nekoliko obnavljanja trenutnih linija Megan modela, kompanija Renault odlučila je da kreira i dodatni, specijalni automobil koji će po tradiciji dobiti dodatna dva slova pokraj svog imena...

"Renault Sport" predstavlja elitnu jedinicu francuskog brenda, a odnosi se na trkačke i sportske automobile koji u savršenom i najmoćnijem izdanju silaze sa pokretne trake. Ova divizija zvanično je formirana 1976. godine, a osnovana je od strane odeljenja Alpine i Gordini, kako bi se uključila u kreiranje motora i automobila namenjenih različitim takmičenjima, uključujući i Formulu 1.

Objavljene od strane svetske organizacije koja se bavi zaštitom i organizacijom intelektuelne svojine, World Intellectual Property Organization, ove fotografije koje vidite u galeriji prikazuju novi Megane RS model, daleko agresivnijeg izgleda. Sudeći prema zvaničnim izveštajima koji nam dolaze sa vrha francuskog brenda, novi automobil cilja ka kombinovanju jednostavnog i senzualnog oblika sa agresivnim karakteristikama sportskog dizajna.

Neke od glavnih razlika između RS i odlazećeg Megane modela uključuju potpuno redizajnirane usisnike vazduha i dodatno ojačan branik koji pruža sportski osećaj koji možemo očekivati. Sa strane možemo primetiti odvažne detalje točkova i njihovih krakova felni, praćenih veoma oštrim linijama vrata i prve polovine automobila.

Renault je zatim finiširao svoje stilske modifikacije na zadnjem delu modela ugradnjom velikog centralnog auspuha, funkcionalnog difuzora i širokog branika. Kao što je prethodno navedeno, automobil će biti prodavan jedino u varijanti sa četvoro vrata.

U terminima performansi, novi model će dobiti dvolitarski turbo motor sa četiri cilindra, koji stvara približno 300 ks. U pratnji ovog agregata dolaziće manualni šestostepeni i EDC automatski menjač duplog kvačila, koji će nuditi upravljanje na prendnjoj i zadnjoj osovini kao standard.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group