Ovako Porsche obučava buduće stručnjake

Više slika

Više slika

Dva šegrta iz trećeg razreda automoto mehatroničkog smera Porsche Leipzig ustanove, prilagodili su ovaj model Cayenne Turbo potrebama multifunkcionalnog vozila Sachsenring GP šampionata...

Ovaj posebni projekat je zahtevao od mladih stručnjaka da potpuno izmene i prilagode oba kraja potentnog terenskog modela i opreme ga modernim LED svetlima, sličnim onim koja se koriste u Formuli 1.

Isporučen u Road Safety trening centar staze Sachsenring ove nedelje, gde će biti korišćen kao vodeće vozilo, bezbednosni automobil i medicinski sanitet, ovaj prerađeni Porsche Cayenne Turbo takođe je opremljen i sa nekoliko protivpožarnih aparata.

„Veoma je važno da sistematski i nezavisno radimo na vozilu tokom dugog vremenskog perioda, kao i da sami razvijamo svoje ideje, što nam itekako može pomoći u našem kasnijem svakodnevnom radu. Svakako da možemo biti ponosni na rezultat našeg rada i sve je funkcionisalo baš kako treba“, izjavio je učenik Dirk Siekeneikler.

Ovo nije prvo posebno vozilo kreirano od strane budućih stručnjaka kompanije Porsche, jer se u njihovom portfoliju nalazi i „golman autmobil“ koji se koristi na fudbalskim događajima kako bi služio kao meta ljubiteljima Bundes lige, ali i projekat automobila koji služi za skupljanje loptica na golf terenima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group