Otkazana Dacia Kwid?

CEO Renaulta Carlos Ghosn je iznenadio mnoge, pogotovu u Evropi, gde Dacia predstavlja jeftiniju verziju Renault brenda...

 

Priliko otkrivanja Renault Kwid modela u Indiji, direktor je rekao da ovaj automobil neće biti na tržištu i pod imenom Dacia. 

"Neće biti znaka Dacia na Kwidu. Samo model sa Renault znakom", Ghosn je odgovorio na pitanje Indian Autos blog sajta, kada su proveravali mogućnost da Kwid bude ponuđen kao osnovni model za Dacia brend. 

Ghosn je dodao da će se Renault prvo koncentrisati na indijsko tržište sa Kwidom, a jedino nakon toga postoji mogućnost da prezentuje ovaj model na globalnom tržištu, ili da ga ponudi tržištima u razvoju. 

Kwid se bazira na Renault Nissan, CMF-A platformi, koja je dizajnirana tako da ispunjava sigurnosne propise širom sveta. Gerard Detourbet je izjavio da Kwid prema specifikacijama za Indiju, ne nudi ABS sistem, kao ni ESP i druge sigurnosne sisteme, koji mogu da se dodaju u slučaju da to bude potrebno, kao na evropskom tržištu. 

Mnogi će primetiti da Kwid izgleda upravo kao da je pravljen za Dacia brend. Tu je i činjenica da je Renault testirao Kwid u Evropi, što se kosi sa izjavom direktora. Možda iz nekog razloga za sada ne žele da otkriju planove za plasiranje ovog modela na evropsko tržište, a zašto će se pokazati vremenom. Jedno od pretpostavki je da još nije odlučeno gde će se praviti ovaj model u Evropi i da se čeka koja će zemlja ponuditi najbolje uslove za proizvodnju .

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group