Opel najavio veći Crossover

Direktor General Motorsa, Mary Barra je potvrdila da će Opel do kraja ove decenije u fabrici u Rüsselsheimu početi proizvodnju novog modela, crossovera...



Za sada nema više detalja, ali uz Insigniu, ovaj crossover bi trebao da bude najvažniji Opelov model u budućnosti. Do sada su stizale informacije da će veći SUV stići na tržište 2017. godine, ali izgleda da ovo nije tačno. Prema navodima, interno ime za ovaj model je Monza, a motore će deliti sa narednom generacijom Insignie. 

Barra je potvrdila i planove da ulože više od pola milijarde € u pogone gde će se ovaj model proizvoditi, kao i u fabrike u Kaiserslauternu i Tychyju, a veći deo novca je namenjen razvoju i proizvodnji motora i menjača. U Opelu se raduju investicijama i tvrde da će ovo biti odličan vetar u leđa za razvoj novih pogona i prenosa. 

Barra je dodala da je Opel od strateške važnosti za GM, i da ekspanzija sa 27 novih modela i 17 novih motora već pokazala napredak. Nada se da će nova investicija omogućiti Opelu preuzimanje većeg dela tržišta. 

Opel bi pored ovog modela trebao da ponudi još dva crossovera, koji su direktni naslednici modela Meriva i Zafira. 

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group