Odložen Maserati Alfieri?

Izgleda da planovi italijanske kompanije polako padaju u vodu..

 

Maserati je preuzeo dosta toga na sebe i možda potez pomeranja datuma poredstavljanja Alfieria i nije tako loša ideja. Kompanija je pre nekog vremena lansirala Ghibli i popularnost mu je daleko od očekivane, a Maserati će morati ponovo da stopira proizvodnju sledećeg meseca kako bi se odgovrilo na slabu potražnju. 

Daleko je od toga da je Ghibli spas za ovaj brend, a kompanija u vlasništvu FCA grupe će okušati sreću još jednom naredne godine, sa modelom Levante, koji je SUV koji bi trebao da učini čuda za kompaniju .

Pošto će pažnja kompanije biti usmerena na budući crossover, to nažalost znači i da će ostali projekti biti odloženi, kao što je Alfieri. Prema Automobile Magazine, Alfierijeva premijera 2016. godine je pomerena na čak 2018. a roadster varijanta će doći tek godinu dana kasnije. To je veliko odlaganje, ali prema najavama, barem će proizvodni model biti vrlo blizak konceptu, a biće ponuđen sa 3.0 V6 motorm. 

Sa druge strane ovo znači da će GranTurismo i GranCabrio modeli ostati sa nama dok im ne stignu zamene, tek posle 2019. godine, što je daleko duže od očekivanog. 

Nadamo se da će ovi modeli biti dovoljno konkurenti u trenutku pojavljivanja i da neće izgubiti ikakav značaj sa ovolikim kašnjenjem. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group