Novitec Torado

Novitec Torado je za Lamborghini-a Aventadora razvijao maksimalnu formu i funkciju...


Kompletan aerodinamički paket je razvijen u vazdušnom tunelu i testiran sa laganim ugljeničnim vlaknima. Komponente aerodinamike Novitec kompanije imaju za cilj da unaprede aerodinamiku, davajući automobilu agresivniji izgled. Performanse motora su povećane kroz povećane kroz modifikovanje sistema motora i izduvnog sistema, ali  i zbog Inconel laganih materijala. 

Novitec Torado je nedavno predstavio promene koje je uradio na Roadster verziji Aventador modela. Promene prate promene koje su urađene na prošlogodišnjoj coupe verziji koja je imala izmenjene performanse i vuzuelne karakteristike. Počev od vizuelnih promena, Novitec Torado Lamborghini Aventador se umnogome razlikuje od standardne Roadster verzije. Sve to je zahvaljujući novom prednjem braniku, spliteru i prednjim otvorima za vazduh. 

Promene se još ogledaju i kroz agresivno zadnje krilo i drugačiju haubu. Inače, svi navedeni delovi su napravljeni od ugljeničnih vlakana. Takođe, modifikacija je urađena i na polju amortizacije. Nova amortizacija umnogome pomaže vozaču da lakše kontroliše automobil, ali i da smanji njegovu visinu. Ukoliko Noritec Torado kupci ne žele ponuđenu osovinu, onda mogu da naruče spiralne opruge koje će smanjiti visinu automobila za 30 mm. 

Sa stanovišta performansi, Noritec Torado nudi izduvni sistem koji je napravljen od nerđajućeg čelika ili od laganog Inconel materijala. Uz drugačiju elektroniku automobila, Aventador ima 728 ks i 708 Nm obrtnog momenta. Izduvni sistem je, takođe, lakši 26 kilograma. 

Novi automobil ove kompanije je prelep. I dalje ima te prepoznatljive linije Roadster verzije, međutim, sa više dara. Lamborghini Aventador je verovatno jedan od najlepših automobila na svetu. Ipak, grana nemačka tuning kompanija Novitec Torado je bila sigurna da može da ga učini još lepšim. Itekako su bili u pravu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group