Novi rekord na Nirnburgringu kompanije Subaru

Više slika

Više slika

Subaru je bio veoma vredan ove godine, a kao nikada do sada, uspeo je da obnovi svoje redove i dodatno se učvrsti kao proizvođač na sportskom planu, u svetu relija, da budemo precizniji, gde  svoje mesto neprikosnoveno održava godinama unazad.

Događaj koji je obeležio ovaj mesec pratio je prethodno neuspeli pokušaj kompanije, koji se dogodio početkom godine, i Subaru je konačno uspeo da postavi novi rekord kruga Nirburgringa u klasi sedan automobila sa četvoro vrata.

Rekord je oboren neverovatnim WRX STI Type RA NBR Special trkačkim automobilom, dok je model uspeo da obrne Nordschleife za 6:57,5 minuta. Snimak celokupnog obaranja rekorda biće objavljen u roku od nekoliko dana, a iz kompanije Subaru tvrde da je on omogućen upotrebom Nürburgring triming opreme, koja je prethodno odobrena od strane trkačke komisije.

Iako je ovaj rekord veoma impresivan, WRX STI Type RA NBR Special je ipak, daleko od proizvodnog modela. Njega je posebno kreirala Prodrive ekipa i napaja ga modifikovani dvolitarski motor sa četiri cilindra koji proizvodi više od 600 ks ili 447 kW.

Sudeći prema menadžeru Subaru Product Communications odseka Dominiku Infanteu, ovaj brend je sa namerom predstavio WRX STI Type RA NBR Special na Ninburgringu, kako bi postavio rekord i privukao pažnju na WRX STI Type RA model koji će biti lansiran kasnije ove godine. WRX STI Type RA obećava mnogo toga, sa dodatno usavršenim performansama i stilom koji poseduje daleko bolju vozačku dinamiku od trenutnog automobila.

Ova dva automobila poseduju veoma malo toga zajedničkog, ali WRX STI Type RA poseduje karbonski krov, zadnje krilo i BBS točkove od 19 inča sa Yokohama Advan Sports gumama. Model takođe dodaje i retjunirano vešanje, Brembo kočnice i Recaro prednja sedišta.

Snaga najnovijeg ulično legalnog modela, dolazi iz boxter motora zapremine 2,5 litara koji približno proizvodi oko 3010 ks. Ovaj agregat spojen je sa šestostepenom manualnom transmisijom niskog stepena prenosa.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group