Novi Ford GT generiše 100GB informacija svakog sata

Više slika

Više slika

Istraživanje i klasičan inženjerski rad predstavljaju osnovu svkog kvalitetnog projekta...

Isti je slučaj i sa automobilima, dok u moru novih modela i povremenih ispada malih kompanija, koje dokazuju da za dobar superautomobil nije potrebno veliko ime, određeni brendovi predstavljaju veći značaj industriji nego što to možete zamisliti.

Ford GT je jedan od najcenjenijih superautomobila nastalih u prethodnih nekoliko decenija, a američka kompanija je otkrila da je nihov model poseduje naprednije karakteristike od onih koje su opšte poznate.

Pošto je automobil opremljen sa više od 50 različitih senzora, on je u mogućnosti da generiše oko 100 GB informacija svakoga dana. Ford je potvrdio da je ova cifra ekvivalentna skidanju 25.000 muzičkih numera, a podaci uključuju sve od pozicioniranja pedala do količine vlage u vazduhu.

Sve ove informacije obrađuje 25 kompjuterskih sistema koji su kontrolisani putem 10 miliona linija koda. Američki gigant tvdi da je ovo više koda nego što se koristi na Lockheed Martin F-35 Lightning II borbenom avionu i omogućuje ovom modelu da analizira 300 MB podataka svake sekunde.

Sudeći prema globalnom direktoru Ford Performance odeljenja: "Sofisticirani kompjuterski sistem Ford GT automobila sarađuje ruku pod ruku sa arhitekturom u čijem  se jezgru nalazi njegova trkačka bit, kako bi zajedno poboljšali performanse, pružili veću raznovrsnost i fleksibilnsot".

On je dalje obrazložio da: "Konstantnim praćenjem svih karakteristika i obradom podataka, tereta vozila i njegovog okruženja, prilagođava profil i odgovara na sve uslove, a svi njegovi sistemi ostaju potpuno stabilni pri brzinama od preko 289 km/h, isto kao pri 28 km/h."

Uprkos tome što je ovo superkompjuter prerušen u superautomobil, Ford ističe da njihov GT model dolazi u paru sa brojnim pogodnostima koje uključuju aluminijumske držače čaša, nekoliko sistema za filtriranje goriva i skriven sistem za odlaganje stvari koji je smešten ispod vozačevog sedišta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group