Novi BMW 5 je jedan od najsigurnijih modela na tržištu


Kada razmišljate o najbezbednijim automobilima na putu, evropskim luksuznim limuzinama, na pamet vam uvek prvo padaju Mercedes i Volvo, ali šta je sa BMW modelima?

Kako se ispostavilo, poslednja serija 5 nije najbezbedniji automobil. Sudeći po Institutu za bezbednost na autoputevima, prethodna F-10 generacija modela nije se najbolje držala tokom malih kružnih testova.

Na svu sreću novi srednji luksuzni sedan Bavaraca, prošao je sve IIHS testove sa najboljim ocenama. Zapravo novi model BMW 5 je savršeno dobro prošao sve testove i pokupio je čak i nagradu za vrhunsku bezbednost, što donosi najveći sigurnosni rejting celokupnog testiranja.

Nova petica nije jedini model u liniji BMW automoibla koji je zaslužio visoke ocene. Serije 2 i 3 takođe su dobile "plus" rejting, dok je X1 zaslužio sledeću najbolju ocenu Top Safety Pick testa, kao i Mini Cooper. Jedini modeli luksuznih sedana, postavljenih od strane IIHs grupacije zajedno sa onim većim i koji su zaslužili vrhunske ocene jeste linija Genesis G80 automobila.

Audi A6, Infiniti Q70, i Volvo S90 - potpuno neočekivano, osvojili su samo Top Safety Pick nagrade, dok je "plus" na potpuno iznenađenje zaobišao sve njih, zajedno sa Mercedes E klasom koja im se priključila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group