Ništa od GT86 cabrio?

Pre nekoliko meseci pojavile su se informacije da je Toyota odustala od cabrio verzije modela GT 86, ali nedugo zatim glavni inženjer koji stoji iza razvoja ovog automobila, Tetsuya Tada je odbacio takve navode. Posednji izveštaji ipak govore da glasine možda i nisu bile neistinite... 



What Car javlja da je GT 86 Convertible "odložen do daljnjeg". Pozivajući se na insajdere, ovaj magazin navodi da spomenuti model nije u Toyotinim planovima za modele godine 2014. i 2015. 

Izvor ne navodi razloge ovakvog statusa ovog automobila čiji je najavni koncept (na slikama) pokupio mnoge pohvale, ali raniji izveštaji su ukazivali na preskupi proizvodni proces, odnosno transformaciju coupea u kabriolet i pitanja proizvodnih kapaciteta. Takođe, transformacija bi navodno mogla znatno da poveća masu automobila i oslabi njegove vozne sposobnosti.

Uprkos ovim navodima izvor kaže da bi se GT 86 Convertible u slučaju drugačije odluke, odnosno promene mišljenja vođstva mogao vrlo brzo naći u proizvodnji, dakle dobiti prednost pred nekim drugim projektima.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group