Nissan ulazi u C segment

Već smo vas ranije obavestili da Nissan planira da se vrati u C segment i da se upusti u tržišnu borbu sa Volkswagenovim Golfom i drugim kompaktnim modelima. Potvrdio je to još jednom i Nissanov potpredsednik za prodaju i marketing, Guillaume Cartier, koji je rekao da će se ovaj Nissanov model "suprotstaviti Golfu, od Bluemotiona do GTI-a", a sve uz "prikladnu cenu". 




Kako bi taj model mogao da izgleda možete videti na priloženoj skici, a Cartier je potvrdio i da će se ovaj model na tržištu naći tokom naredne godine i tada kupci mogu očekivati manje motore, 4-cilindrični turbo benzinski i diesel i relativno bogatu opremu sa obzirom da taj model tek mora da se nametne konkurenciji čiji deo tržišnog kolača želi da otme. 

Takođe, na kraju bi na tržište trebala da stigne i performance, odnosno Nismo verzija, od najmanje 250 KS.

Na kraju dodajmo da će ovaj model biti jedan od četiri nova automobila koje Nissan planira da lansira u narednih 12 meseci. U Tokiju će biti premijerno predstavljen GT-R Nismo, koji će koštati "znatno više od standardnog modela", ali kupcima će se svakako isplatiti, a Cartier navodi da za unapređenje aerodinamike tog automobila zaslužan tim Williamsovih F1 stručnjaka. 

GT-R-u će se na tokijskom auto salonu pridružiti par Nismovih koncept modela, od kojih će jedan biti "radikalan", a drugi "retro". Ovaj drugi navodno ima dobre šanse za proizvodnju. Na kraju recimo da će sledeće godine na tržište stići novi X-Trail sa sedam sedišta koji će zameniti dva modela, stari X-Trail i Qashqai+2.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group