Neverovatno retki Perana Z-One Zagato

Više slika

Više slika

Zagato je možda najbolje poznat po svojoj saradnji sa kompanijom Aston Martin, ali nije samo ova saradnja ta na koju je milanski proizvođač primenio svoj lični stil.

Ranije ove decenije dizajnirao je sportski automobil imena Perana Z-One i proizveo samo nekoliko njih, uključujući i ovaj primerak koji se našao na tržištu polovnih automobila.

Dizajniran u italijanskoj kompaniji Zagato i razvijen od strane južnoafričkog brenda Superformance, ovaj automobil je baziran na modelu C6 Corvette, a Perana Z-One se prvi put pojavio u vidu koncepta na sajmu atuomobila u Ženevi 2009. godine. Bilo je potrebno nekoliko godina kako bi njegova proizvodnja započela, kratko nakon što su AC i Z-One modeli kompanije preimenovani u 378 GT.

Primerak koji vidite ovde uzgrađen je sa uskim staklima 2012. godine. Dolazi u srebrnoj boji karoserije sa dva tona i u sebi sadrži LS3 V8 motor sa 430 ks koje se na zadnju osovinu prenose putem šestostepenog automatskog menjača.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group