Neprikosnovena saradnja - Aston Martin Vanquish Zagato

Više slika

Više slika

Modeli kompanije Aston Martin generalno važe za predivne automobile, ali kada britanski brend sarađuje sa kućom Zagato, rezultat je jednom rečju neuporediv...

Naravno da postoje drugi automobili koji vrede gotovo tri četvrtine miliona evra, ali ni jedan od njih neće tako zadivljujuće izgledati kao Aston Martin Vanquish Zagato.

Ovo je peti put da su dve kompanije sarađivale zajedno na jednom automobilu, dok je Vanquish Zagato bio zadužen za izgradnju izvanredne sportske karoserije kreirane od jednodelnih karbonskih panela.

Detalji su besprekorni i uključuju karakteristike kao što su prepoznatljivi "double – double" krov, novi skulpturalni zadnji deo sa okruglim 3D LED svetlima, novu prednju masku hladnjaka sa Z obrascem i obilje jasno vidljivih delova kreiranih od ugljeničnih vlakana.

Ispod haube automobila nalazi se dorađena verzija šestolitarskog V12 motora sa unutrašnjim sagorevanjem kompanije Aston Martin, koja sada nudi 24 ks više, za totalnih 590 konja, a kako stoji u navodima, ovaj model za sprint do 100 zahteva svega 3,5 sekundi.

Sve u svemu, serija Aston Martin Vanquish Zagato kreirana je u svega 99 primeraka, dok je ovaj koga vidite u galeriji došao sa rednim brojem pet i trenutno se nalazi u salonu Autos Exoticos en Mexico, čekajući strpljivo da svog budućeg vlasnika učini veoma srećnim.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group