Najpopularniji Porsche modeli svih vremena

Osnovan od strane Ferninanda Poršea 1031. godine, ovo ime postalo je sinonim za najbolje, najbrže i najlepše automobile na svetu...



Ovaj nemački proizvođač automobila bio je u vrhu sveta automobilizma i izgleda da će tu i ostati. Porše vozila oduvek su bila dečački, ali i muški san i automobili kojeg su svi želeli. Poršeova linija i mehanička pouzdanost doveli su do toga da ovo bude jedan od najtraženijih automobila svih vremena. Tokom 7 decenija postojanja, Porše je uspeo da zadrži svoju prvobitnu liniju i dizajn koji je zastupljen i u novijim vozilima.

Mi smo odlučili da vam predstavimo 7 najpopularnijih Porše automobila svih vremena. Verovatno ste i vi maštali o nekom od ovih modela.

07. Porsche 911 GT3 R Hybrid

Lansiran 2010. godine, ovo je bio prvi hibridni trkački model koji nam je došao iz Porše kompanije. Ovaj automobil razvija neverovatnu snagu od 480 konjskih snaga i pored hibridnog motora sadrži jos 2 električna koji dodatno povećavaju snagu. Hibridni motor napravljen je od strane Formula 1 tima i doveo je do prave revolucije u trkanju. Na ovaj način, štetni gasovi se smanjuju i kada bi se sve trke odvijale uz pomoć ovakvih vozila, uspeli bi da makar malo smanjimo stopu zagađenja.

06. Porsche 911 (993)

Porše 911 je definitivno automobil koji će biti upamćen za sva vremena. Prvi put je prikazan 1964. godine, a njegova linija je bila toliko dobra i inovativna da se koristi i dan danas. Upravo je ova automobilska linija, najkopiranija među automobilima, pa se ovom modelu možemo zahvaliti na prelepim automobilima koji postoje danas.

05. Porsche 911 Carrera RS

Porše entuzijasti kažu da je ovaj automobil sinonim za ovaj brend. Ovaj klasik automobil prvi put je viđen 1973. godine i odmah je privukao neverovatnu pažnju. 911 Karera RS napravljena je za ljubitelje brzine, a to je i nudila. Ovaj automobil dobio je i titulu „Najboljeg klasičnog automobila“, a jedan ovakav primerak se skoro prodao na aukciji za 1.42 miliona dolara.

04. Porsche 917

Verovatno jedan od najprepoznatljivijih i najikoničnijih trkačkih automobila je definitivno Porše 917. Uz pomoć ovog automobila Porše je prvi put osvojio legendarnu trku „24 sata Le Manš“, 1971. godine. Porše je dug vremenski period dominirao trkačkim stazama i to baš zahvaljujući 917 modelu. Ovaj automobil je bio dostupan u različitim motornim varijantama, a najbrža varijanta je postizala brzinu od 0-100 km/h za 2.3 sekunde. Stiv Mekvin, poznati američki glumac, vozio je ovaj automobil u svojim filmovima.

03. Porsche 959

Porše 959 je prvi super automobil ove kompanije. Prvi put je lansiran 1989. godine i odmah je pokupio sve pozitivne kritike. Kada je napravljen, ubrzo je postao najbrži legalni sportski automobil, što ga je učinilo neverovatno popularnim. Ovaj automobil je postizao maksimalnu brzinu od 320 km/h, a 1986. godine, to je bilo nezamislivo brzo. Pored toga što je bio neverovatno brz, ovaj automobil je bio i pravo tehnološko čudo.

02. Porsche Carrera GT

Za kareru GT se smatra da je najekstremniji automobil koji je Porše ikada napravio. Ovo ograničeno izdanje proizvedeno je od 2004. do 2007. godine i postiglo je neverovatnu popularnost. Karera GT bila je popularnija od svojih najvećih rivala, Lamborginija i Ferarija. Ovaj automobil pokretao je masivni V10 5.7 litarski motor koji je proizvodio neverovatnih 600 konjskih snaga. Zbog nedostatka nekih osnovnih vozačkih pomagala kao što je kontrola proklizavanja i ABS, Karera GT je bio najopasniji Poršeov automobil.

01. Porsche 356

Porše koji je na vrhu naše liste je 359 model iz 1948. godine. Ovaj automobil baziran je na liniji VW bube koja je bila takođe neverovatno popularan automobil. Neverovatan vizuelni utisak, sjajan dizajn i kabriolet opcija učinili su da ovo bude najpopularniji Porše automobil svih vremena. Porše 356 je takođe postao najpopularniji sportski automobil svih vremena. Iako je star skoro 70 godina, ovaj automobil još uvek ostavlja neverovatan utisak.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group