Muzej klasičnih Mazda modela u Nemačkoj

Više slika

Više slika

Predstavaljmo vam idealnu mogućnost da posetite nekoliko najboljih automoto muzeja u svetu...

Nemačka je zemlja u kojoj je smešteno nekoliko najuticajnijih proizvođača automobila, tako da je se ona nameće kao idealan kandidat za ovo proputovanje i upoznavanje sa istorijom industrije. Nedavno je podugačkoj listi dodat još jedan muzej, ali iako je smešten u Nemačkoj, ovaj je posvećen japanskom gigantu.

Muzej klasičnih Mazda automobila predstavlja prvu ovakvu kolekciju i otvara svoja vrata izvan granica zemlje izlazećeg sunca. Ovaj neobični muzej smešten je u Auzburgu, bavarskom gradu koji je smešten između Štutgarta, doma kompanija Mercedes i Porsche, i Minhena u kome je baziran BMW.

Iako je smeštena nekoliko sati vožnje od evropskog sedišta kompanije Mazda u Leverkuzenu, bliže Dizeldorfu, i gotovo četiri od njihvog R&D centra u Oberurselu, ipak je Auzburg mesto u kome možete pronaći Auto Frey kuću, koja prodaje i Peugeot modele, ali predstavlja jednog od najvećih dilera Mazda automobila već decenijama unazad. Novonastali muzej dolazi kao rezultat zajedničke avanture proizvođača i porodice Frej, koja takođe poseduje nekoliko legendardnih Mazda modela u svojoj privatnoj kolekciji.

Između svih automobila koji su izloženi nalazi se i 1960. R360, prvi putnički automobil iz masovne proizvodnje kompanije Mazda, 616 iz 1976. godine i prvi model koji je zvanično predstavljen u Nemačkoj, Familia 1000 coupe iz 66. maleni Autozam AZ-1 srednjeg motora, lagani kamionet sa tri točka K360 i opseg sportskih mašina Cosmo Sport iz 67. od Luce RX87 do 92 RX-7.

Postoji i 45 vozila koja su smeštena u muzeju i ponovo su povučena iz depoa, a datiraju čak iz 1897. godine. Ovaj izložbeni prostor uključuje salu za održavanje događaja, restoran i prodavnicu suvenira. Za ljubitelje legendarnog japanskog proizvođača, posebno one koji ne mogu da stignu čak do ove zemlje, ovaj muzej predstavlja mesto koje moraju doživeti.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group