Mercedes SL - stari protiv novog

Mercedes je predstavio osveženu verziju modela SL i izgleda odlično...

 

Mercedesov Grand Touring Roadster je u svojoj šestoj generaciji, a proizvodnja je počela davne 1954. godine. Duga istorija ovog modela znači i to da je prošao sve stilske pravce koje je Mercedes imao da bi postao ovo što jeste danas. 

Sada, u svojoj poslednjoj generaciji, posle 61 godine evolucije se vraća klasičnim korenima. Tokom vremena SL je od sportskog automobila otišao u eleganciju, pa se vratio u sportske, pokušavajući da spoji najbolje od oba sveta. Nažalost, ta simbioza nikada nije uspela do kraja. 

Iako novi SL dolazi sa ozbiljnom snagom, V12 S65 AMG verzija neće oslikavati to i na svom dizajnu. Za razliku od odlazećeg modela, ovaj dolazi sa drugačiji stilom koji ga čini dužim nego što jeste, ali i elegantinijim. 

Razlike između ova dva modela su najjasnije napred, gde je šiljasti prednji deo prošle generacije zamenjen sa mišićavim nosem. Nova rešetka takođe doprinosi izgledu. Novi SL prati novu liniju Mercedesa, a ovo je najvidljivije na prednjem braniku. 

Pogledajte i sami i primetićete takođe da enterijer nije pretrpeo ozbiljnije promene, osim volana. 

O.R:

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group