Mercedes se neće odreći svojih V12 motora

Više slika

Više slika

U eri uvećanih ekoloških i potrošačkih zabrinutosti, deluje kao da se veoma brzo bliži kraj vremenu velikih V12 motora...

Međutim, razvojni i istraživački direktror kompanije Mercedes ima nešto drugačije mišljenje i kao što je nedavno izjavio svetskim medijima, on ne vidi da je kraj još uvek blizu.

Iako modeli napajani V12 motorima mogu da zauzmu samo mali segment ukupne prodaje ove kompanije, Ola Kalenius izjavio je da za određena tržišta u svetu i njihove mušterije V12 motor predstavlja ultimativnu mašinu i da, ukoliko ga oni žele, to stvara veoma jaku bazu V12 obožavalaca i klijentele, što ujedno ovom mamutu pruža svetliju budućnost.

Kalenius je potvrdio da određeni kupci odbijaju da voze bilo šta osim vozila koje napajaju ove jedinice. Zapravo, on je ispričao priču o jednom AMG vlasniku koji je poručio 35 različitih modela sa V12 motorima ove kompanije. Nije bilo reči o tome od kojih se automobila sastoji ova kolekcija, ali kompanija nudi masivni motor u svemu od S klase, do nenormalnog G65 AMG modela.

Ovaj klub ljubitelja ozačava da će kompanija osigurati da njihovi V12 motori izađu u susret svim potrebnim regulatornim pravilima uprkos njihovom značaju. Kalenius je dodao da ne zna koliko dugo ovakav sistem može da se održi, ali Mercedes nikako ne planira da se odrekne ovih motora.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group