McLaren MP4-12C se nikako ne predaje

Više slika

Više slika

Ime McLaren MP4-12C dolazi kao predivna muzika za uši, koju nismo čuli duži vremenski period...

Ovaj model proizveden je 2011. godine, kao prva ulično legalna varijanta britanskog brenda, još od legendardnog F1 automobila, a MP4-12C od tada slovi za veliki korak u budućnost inžinjerskog tima baziranog u Vokingu.

Određeni automobili odmah po nastanku zasluže kultni status, posebno onda kada potpuno iznenade sve ljubitelje automobila i stručnu javnost svojim neverovatno inovativnim dizajnom, koji dolazi u paru sa ultimativnim sportskim karakteristikama.

Kreiran od strane Frenka Stivensona, poznatog po dizajniranju, ne samo novog MINI, već i Ferrari F 430 modela, a njegov superautomobil koristi twin-turbo V8 motor zapremine 3,8 litara, koji je kasnije primenjen na čitavoj liniji, uključujući i P1 hibridni hiperautomobil, sa nekoliko modifikacija, naravno.

MP4-12C predstavlja odgovor kompanije McLaren na modele Lamborghini Gallardo i Ferrari 458 Italia, dok mu se nedugo po pojavljivlanju priključila kabriolet varijatna.

Iako su slavni dani automobila odavno prohujali, odmah nakon što je evoluirao u 650S, kasnije zamenjenog 720S jedinicom, početkom ove godine, da budemo precizniji, MP4-12C i dalje može da zada nekoliko udaraca, a upravo iz ovog razloga polovni primerci nastavljaju da dostižu šestocifrene sume na ovom tržištu.

Uzmite ovaj plavi MP4-12C kao primer za koji se očekuje da će promeniti vlasnika po ceni od oko 110.000 funti, kada bude predstavljen na SilverstoneAuctions Classic Sale aukciji, koja će se održati krajem ovog meseca. Automobil je u svom životu posedovao samo jednog vlasnika, koji ga je savršeno održavao i pomerio kazaljku na svega 36,822 pređenih kilometra.

Automobil koji vidite u galeriji deluje kao da je u gotovo perfektnom stanju, uprkos tome što je kreiran pre više od pet godina, ali, da li je zaista vredan pravog malog bogatstva, koje vam može donti nešto iz Italije, ili Nemačke čak, nešto kao Audi R8?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group