Maserati Levante - širi od Hamera brži od Cayenna

Više slika

Više slika

Pre oko mesec ipo dana, Novitec je predstavio svoju viziju Maserati Levante modela, što je inače bio prvi tjuning poduhvat ovog nemačkog brenda na crossover SUV modelu…

Sada, oni su ponovo obradili čuveni model sa trozupcem i dali mu još malo prilagođavanja. Motor je i dalje isti kao pre, odnosno 3.0 litarski twin-turbo V6 koji ima 464 ks. Ali, kao što i sami možete primetiti, njegov izgled je definitivno smeliji nego ranije.

Nazvan Novitec Esteso, ovaj nabudženi Levante ima šire telo. Njegov body kit od osam delova dodaje mu četiri inča u širini, pa je njegova ukupna širina sada 82.3 inča, što je veće od Hummer 2 modela.

U proširene lukove točkova, Novitec je smestio specijalni set točkova od 22 inča, dok je suspenzija spuštena za 2.5 cm.

Kao što možete videti, njegove vizuelne modifikacije se ne završavaju sa širinom, već sadrže prednje i zadnje spojlere, difuzer, strane, haubu… i broje druge detalje. Mat plavi završni detalji na ovom demo modelu izgledaju besprekorno, a i enterijer vozila je takođe dobio brojna unapređenja.

Uz sva poboljšanja motora, ovaj model od nula do sto ubrzava za 4.8 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnu brzinu od oko 273 kmh. Snaga i cifre performansi ovaj model stavljaju negde između GTS i Turbo modela u Porsche Cayenne opsegu poređenja radi, što uopšte nije loša pozicija, složićete se.

 

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group