Maserati Ghibli Hearse - odlazak sa stilom

Više slika

Više slika

Kada je nastajao model Ghibli, dizajneri kompanije Maserati su stremili ka tome da stvore stilsku limuzinu i preko potrebni dodatak svojoj postavci modela.

Ono što verovatno nikada ne bi moglo ni na pamet da im padne jeste da se njihov Ghibli pretvori u mrtvačka kola, ali zahvaljujući italijanskoj kompaniji Ellena srl Autotrasformazioni, upravo se to i dogodilo.

Nije potpuno jasno zašto je ova firma izabrala baš Ghibli za bazu svog poslednjeg mrtvačkog vozila, ali ukupan rezultat predstavlja najprikladniji način napuštanja planete zemlje.

Prednji deo automobila izgleda isto kao i bilo koji drugi model Ghibli, ali od vetrobrana do samog kraja, obimne promene nastupaju veoma brzo. Linija krova je bila ponovo formirana kako bi obezbedila dodatni vertikalni prostor i nastavlja dalje u luku ka nebu, pre nego što se ponovo izravna sa novim zadnjim delom.

Zadnja osovina je repozicionirana i pomerena nazad za oko metar, naravno, osiguravajući time da autombil može sa lakoćom da nosi kovčeg bez bojazni da će se prepoloviti na pola. Zadnji deo sadrži produženi branik, kockaste izduvne cevi i identična štop svetla koja se nalaze na regularnom modelu Ghibli.

Koliko god da je danas dizajn ovakvih kola daleko otišao, definitivno ne postoji ništa što se može uporediti sa ovim automobilom. Porodica Adams bi bila potpuno oduševljena.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group