Legenda koja traje

  • Giulietta proslavlja svoju 60. godišnjicu novom verzijom 'Quadrifoglio Verde'
  • MiTo ‘Quadrifoglio Verde’: najdinamičniji izraz sportskog kompaktnog modela
  • Nasleđe simbola koji predstavlja  drugu reč za  italijanski trkački duh od 1923. godine
  • Mopar® potpisuje novu kolekciju ‘Quadrifoglio Verde’ proizvoda

 

 

Prodaja novih modela Alfa Romeo Giulietta ‘Quadrifoglio Verde’ 1750 Turbo Petrol 240 KS TCT i Alfa Romeo MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ 1.4 MultiAir Turbo Petrol 170 KS TCT, koji su imali svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi 2014. počela je u Italiji. Prodaja u ostatku Evrope će početi ubrzo. Linija modela MiTo i Giulietta za 2014. godinu je sada obnovljenja. Dva modela će ostaviti trag u svojim segmentima na tržištu zahvaljujući savršenoj alhemiji esencijalnog stila, kompaktnih i snažnih motora, pravog odnosa snage i težine i autentičnih  Alfa Romeo tehnoloških funkcija, koje su posvećene zadovoljstvu u vožnji.

 

Dva nova visoko perofmantna Quadrifoglio Verde modela sinhronizovani su sa fascinantnim modelom Alfa Romeo 4C, modernom ikonom brenda, koja predstavlja esencijalne sportske funkcje ugrađene u 'Alfa Romeo DNK': performanse i tehnička izvrsnost radi maksimalnog zadovoljstva u vožnji u spoju sa stilom koji oduzima dah. Istovremeno, dva nova automobila posvećena su  legendarnoj istoriji ‘Quadrifoglio Verde’ verzija: od 1923 ovaj simbol povezuje se sa najperformantijim automobilima koje je proizveo Alfa Romeo. Quadrifoglio Verde se pojavljivao ne samo na mnogim automobilima koji su se pojavljivali na trkačkim stazama širom sveta, već i na velikom broju specijalno proizvedenih modela.

 

Prvi Alfa Romeo model sa oznakom Quadrifoglio Verde bio je 'RL' kojega je vozio Ugo Sivoči, koji je pobedio na četrnaestim Targa Florio trkama 1923. godine. Od tada su svi trkački modeli Alfe nosili amblem za sreću (Quadrifoglio Verde – detelina sa četiri lista),  čineći ga poznatim širom sveta. Počev od 60-tih godina XX veka, simbol je počeo da se pojavljuje i na performantnim verzijama modela Alfa Romeo za redovnu upotrebu.

 

‘Quadrifoglio Verde’ verzije modela MiTo i Giulietta zauzele su mesto u tradiciji najboljih Alfa Romeo automobila, naslanjajući se na nasleđe dinamičnih performansi, ne na uštrb efikasnosti, zaštite životne sredine i pogodnosti za svakodnevnu upotrebu. Alfa Romeo automobili uvek su bili posvećeni onima koji očekuju rešenje koji nadilazi koncept 'korisnog prevoznog sredstva' i koje se pretvara  u najautentičniuje 'uzbuđenje'.

 

Giulietta obeležava 60. rođendan novom 'Quadrifoglio Verde' verzijom

 

  • Kao istinski izraz DNK Alfa Romea, ovaj automobil obeležava debi novog aluminijumskog motora 1750 Turbo Petrol sa 240 KS i direktnim ubrizgavanjem
  • Vrhunsko 6-stepeno suvo duplo kvačilo 'Alfa TCT' 
  • Isti motor/prenosni mehanizam kao kod super automobila Alfa Romeo 4C
  • Kontrola kretanja je po prvi put integrisana u Alfa TCT radi optimizovanja svih elektronskih sistema te radi postizanja maksimalnog ubrzanja prilikom kretanja iz mesta
    • Perjanica modela Giulietta postiže brzinu veću od 240 km/h i ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 6 sekundi
    • QV Intake Engine Sound: novi usisni sistem koji ističe tipičan Alfa Romeov pun, uzbudljiv zvuk motora
    • Novi upravljač, specijalni novi instrumenti sa QV logom i novim obuhvatajućim i sportskim kožnim i Alcantara sedištima sa ugrađenim naslonom za glavu
    • Nova mat Magnesio Grey siva boja karoserije kreirana ekskluzivno za ‘Launch Edition’, specijalnu seriju koja se proizvodi u ograničenom broju. U ponudi i za verzije sa Alfa crvenom  i Competizione crvenom troslojnom farbom

 

Radi proslave 60-godišnjice, Giulietta je sada dostupna u novoj Quadrifoglio Verde verziji, koja predstavlja pravi izraz trkačkog DNK Alfa Romea. U odnosu na druge verzije ove linije, nova Giulietta Quadrifoglio Verde se izdvaja samouverenim izgledom i snažnom ličnošću. Pored toga, ona poseduje i ekskluzivan motor preuzet iz super automobila Alfa Romeo 4C: novi aluminijumski motor  1750 Turbo Petrol sa 240ks i direktnim ubrizgavanjem u spoju sa dvostrukim suvim kvačilom  ’Alfa TCT’ nove generacije.

 

Obeležavajući izbacivanje na tržište, Alfa Romeo će predstaviti posebnu izvedbu ‘Launch Edition’ Giulietta Quadrifoglio Verde u ograničenoj seriji, sa specifičnim delovima: spojleri i kućišta retrovizora od ugljeničnih vlakana, prednji i zadnji sportski amortizeri, bočne oplate i 18-inčne alu-felne sa pet zavrtanja i  sjajna Antracit završna obrada. Giulietta Quadrifoglio Verde ‘Launch Edition’ izvedba biće u dostupna u Alfa crvenoj ili Competizione crvenoj (troslojnoj) boji pored ekskluzivne mat Magnesio sive izvedbe.

 

Eksterijer

Spoljašnjost automobila karakteriše tipična pojava autentičnog sportskog automobila, kao i legendarni amblem ‘Quadrifoglio Verde’ koji se nalazi na bočnoj strani karoserije, u blizini pokazivača pravca. Pored toga, sjajna Antracit završna obrada kućišta retrovizora, rešetka hladnjaka, ručice na vratima i okviri svetala za maglu dodatno ističu novi Quadrifoglio Verde u okviru linije modela Giulietta.

Agresivan izgled novog automobila naglašen je specifičnim, velikim izduvnim cevima i alu-felnama od 17 ili 18 inča koji otkrivaju ’Brembo’ kočioni sistem sa 4-klipnim crvenim kočionim čeljustima i neobično velikim prednjim diskovima od 320 mm.

 

Enterijer

Vodilo se računa o detaljima i izabrani su materijali visokog kvaliteta kao krajnji izraz italijanskog stila. Konkretno, crna sportska izvedba se izdvaja i dodatno je unapređena novom instrument tablom sa specijalnim  QV logom i novim kožnom i Alcantara konfiguracijama koje obavijaju sportska sedišta sa ugrađenim naslonima za glavu. Novi usklađen upravljač sa kožnom presvlakom opšiven kontrastnim belim (ili crvenim) šavom je standardan deo opreme. Ručica menjača i poluga ručne kočnice su presvučeni kožom sa belim i zelenim (ili crvenim) šavom. Aluminijumske sportske pedale, specifična zaštitna ploča sa QV logom, crn krovni tapacirung i posebne patosnice kompletiraju enterijer nove verzije.

 

Motor i prenosni mehanizam

Nakon uvođenja na modelu Alfa Romeo 4C, najjači motor ove linije sada je ugrađen u novi model Giulietta Quadrifoglio Verde: novi aluminjumski motor 1750 Turbo Petrol sa direktnim ubrizgavanjem isporučuje 240 ks pri 5750 ob/min i ima izvrsne vrednosti specifičnog obrtnog momenta i snage za svoju kategoriju vozila: 194 Nm/l i 137 ks/l. Izvanredna elastičnost i sportski karakter omogućeni su zahvaljujući maksimalnom obrtnom momentu od 340 Nm koji ostaje stabilan u opsegu od 2000-4000 ob/min, a već pri svega 1800 ob/min je raspoloživ u obimu od 80%.

Na 1750 Turbo Petrol motoru sa 240 ks i direktnim ubrizgavanjem primenjeni su inovativni aluminijumski blok i specifični usisni i izduvni sistemi koji su optimizovani kako bi se dodatno unapredio sportski izgled auta. Pored toga, automobil se može pohvaliti najnovijim tehničkim rešenjima, uključujući direktno ubrizgavanje goriva, dvostruko, kontinuirano otvaranje ventila i turbo-punjač i revolucionarni sistem upravljanja izbacivanjem gasova koji isključuje mogućnost nedostatka turbo snage.

Novi 1750 Turbo Petrol motor je uparen sa vrhunskim 6-stepenim dvostrukim, suvim kvačilom 'Alfa TCT' u kombinaciji koja uključuje praktičnost automatskog prenosa i odgovor tipičan za sekvencijalni prenos. Konkretno, prenosni mehanizam radi ili u potpuno automatskom ili u sekvencijanom režimu. Gornji i donji položaj precizne, ergonomski oblikovane ručice menjača postavlja vozač, ručno, uz mogućnost kombinovanja sa ručicama za prebacivanje koje se nalaze na upravljaču. Karakter automobila može biti prilagođen od strane vozača upotrebom Alfa DNA selektora načina vožnje kako bi se unapredili udobnost, performanse, bezbednost i efikasnost.

 

Još jedna specijalna funkcija ‘Alfa TCT’ koja je ugrađena u model Giulietta Quadrifoglio Verde jeste sistem kontrole kretanja koji upravlja kretanjem vozila iz mesta. Kontrola kretanja se aktivira pritiskom na pedalu kočnice, dok se papučica gasa pritiska u krajnji donji položaj uz istovremeno pritiskanje poluge na levoj strani upravljača. Kako vozač otpušta kočnicu, sistem automatski kontroliše prenosni mehanizam, vuču i snagu, kako bi se maksimizovalo ubrzanje.  

 

Performanse

Sa ovim motorom, perjanica modela Giulietta's može da vozi brže od 240 km/h i da ubrza od 0 do 100 km/h za svega 6 sekundi, što je 80 stotinki manje nego što je bio slučaj kod prethodne verzije sa manuelnim prenosnim mehanizmom. Ovakve impresivne brojke mogu ostvariti čak i manje iskusni vozači koristeću funkciju kontrole kretanja. Doživljaj vožnje je dodatno poboljšan zvukom koji proizvodi nova jedinica za dovod goriva - nazvana 'QV Intake Engine Sound' – koja unapređuje zvuk niskih frekvencija i tipičnom ’rikom’ Alfa Romeo motora. Postignute su impresivne performanse uz minimalan uticaj na životnu sredinu: zahvaljujući primeni višestruke kontrole ubrizgavanja i naprednim sistemima protiv trenja i za smanjenje gubitka energije, emisije štetnih gasova verzije 'Quadrifoglio Verde' ispunjavaju stroga ograničenja propisana Evro 6 standardima. Pored toga, u odnosu na prethodnu verziju Quadrifoglio Verde, nova Giulietta 1750 TBi 240HP TCT garantuje značajno smanjenje emisije CO2 sa 177 na 162 g/km. Amblem koji označava vrhunske performanse je dakle moderno reinterpretiran, sa kombinacijom kranjeg zadovoljstva u vožnji i veće ekološke svesti sa ciljem postizanja ekološki svesnog i održivog sportskog karaktera.

 

Standardna oprema i info-zabavni sistem

Na krilima ovih izvanrednih dinamičkih kvaliteta i odnosa performansi/potrošnje, Alfa Romeo Quadrifoglio Verde donosi opseg standardne opreme bez premca. Ovo demonstriraju: nova, obavijajuća kožna i Alcantara sportska sedišta, specifična instrument tabla sa QV logom, upravljač usklađen sa kožnom opremom i beo (ili crven šav), spoljni logo 'Quadrifoglio Verde', farovi u tamnim kućištima, zatamnjena zadnja stakla, vešanje kao kod trkačkih automobila, bočni štitnici, kočioni sistem ‘Brembo’, aluminijumske sportske pedale, posebna zaštitna ploča sa QV logom, posebne patosnice sa logom Quadrifoglio Verde i specijalnim, sjajnim detaljima sa Antracite završnom obradom (kućišta retrovizora, ručice vrata, rešetka hladnjaka i okviri svetala za maglu). 

 

Među mnogim elementima koji su dodati modelu Giulietta za 2014. godinu a koji su potom preneti i na verziju Quadrifoglio Verde, nalazi se novi Uconnect multimedijalni uređaj sa tač-skrinom od 5 ili 6,5 inča koji je ugrađen u instrument ploču. Obe verzije imaju Bluetooth interfejs, Aux-in konektor, USB port i glasovne komande. Pored toga, uređaj od 6,5 inča takođe ima i satelitski navigacioni sistem sa 3D prikazom mapa iz ptičje perspektive, progresivno vođenje putnim pravcima i funkciju 'Glasovnog unosa odredišta u jednom koraku' za unošenje adrese glasovnim komandama. Oba sistema razvijena su u saradnji sa uglednim partnerima: Harman i Here Auto za Uconnect 6.5" i Continental za Uconnect 5".

 

Glavni standardni delovi opreme modela Giulietta Quadrifoglio Verde su:

  • Nova Alfa TCT sa komandama na upravljaču
  • QV Intake Engine Sound
  • Uvećana dvostruka izduvna cev
  • Uvećan kočioni sistem sa crvenim Brembo čeljustima
  • Polirana Antracit završna obrada rešetke hladnjaka, ručica, retrovizora, okvira svetala za maglu
  • Zatamnjena zadnja stakla
  • Upravljač kao u trkačkim modelima, sa ravnim donjim delom sa belim (ili crvenim) šavom
  • 18-inčne alu-felne turbinskog izgleda
  • Specijalna instrument ploča sa ugrađenim QV logom
  • Specijalna kožna i Alcantara sportska sedišta
  • Beli-zeleni šav na sedištima, menjaču i ručnoj kočnici
  • Uconnect™ 5” Radio (tač-skrin displej, Bluetooth, čitač teksta, audio Striming, glasovno upravljanje, Mp3, USB i Aux-In)
  • Black interior
  • Specific kick plate with QV logo
  • Bočni štitnici
  • Aluminijumske, sportske pedale
  • Niži sportski stav
  • Specijalne QV patosnice

 

Standardna oprema specijalne serije Giulietta Quadrifoglio Verde ‘Launch Edition’ uključuje:

  • Kućišta retrovizora i spojler od ugljeničnih vlakana
  • SPecijalna Matt Grey siva boja
  • 18-inčne, polirane alu-felne sa pet zavrtanja  
  • Trkački bočni štitnici  i prednji i zadnji amortizeri
  • Uconnect™ 6.5” RadioNAV (pored Uconnect 5” Radio: 3D Mape Evrope, DAB Radio i SD kartica)
  • Bose® HiFi ssstem sa 9 zvučnika i sabvuferom

 

Novi paket QV Line

Uz lansiranje Quadrifoglio Verde, paket ’QV Line’ opreme je obezbeđena i za Giulietta-u. Ovim putem je ’Quadrifoglio Verde’ osećaj obezbeđen i za Distinctive i Exlusive konfiguracije za ostale motore (uz izuzetak Turbo benzinskog motora od 1,4 litre sa 105ks i Turbo benzinskog LPG motora od 1,4 litre sa 120 ks).

Giulietta sa ’QV Line’ je prepoznatljiva po spoljnom amblemu i stavu karakterističnom za istinske sportske automobile, po Brembo’ kočinom sistemu i prednjim farovima sa tamnom završnom obradom, zatamnjenim zadnjim staklima, bočnim štitnicima i specijalnom sjajnom Antracit završnicom na kućištima retrovizora, ručicama vrata, rešetki hladnjaka i okvirima za svetla za maglu. Istovetan sportski osećaj prisutan je i u unutrašnjosti automobila, i ogleda se u tamnoj komandnoj tabli, aluminijumskim sportskim papučicama, kožnim i Alcantara presvlakama za sportska sedišta, upravljaču usklađene boje sa belim (ili crvenim) šavom i zaštitnom pločom sa Quadrifoglio Verde logom.

 

Glavni delovi paketa QV Line za model Giulietta su:

  • Sjajna antracit završnica na rešetki, ručicama, retrovizorima, okvirima svetala za maglu
  • Posebna zaštitna ploča sa QV logom
  • Uznaka QV Line
  • Upravljač kao kod trkačkim modela sa ravnim donjim delom sa belim (ili crvenim) šavom
  • Crn enteriijer
  • Uvećan kočioni sistem sa crvenim Brembo čeljustima
  • Zatamnjena zadnja stakla
  • 18-inčne alu-felne turbinskog dizajna
  • Posebne QV patosnice
  • Aluminijumske sportske papučice
  • Trkačka postavka
  • Bočni štitnici
  • Alcantara i kožna sedišta
  • Posebna kožna i Alcantara sportska sedišta (opciono

 

 

 

Linija modela Alfa Romeo Giulietta za 2014. Godinu

 

Nova Quadrifoglio Verde verzija proširuje važna dostignuća nedavno uvedena u modelu 2014. Alfa Romeo Giulietta. Ova dva nedavno redizajnirana modela nastaviće da ostavljaju trag u svojim segmentima demonstrirajući da snažno nije u kontrastu sa efikasnim, elegantnim, da može da bude i  udobno i kompaktno i zabavno. 

Stil je unapređen potpuno novom rešetkom hladnjaka, novim hromiranim okvirima za svetla za maglu i različitim felnama od 16, 17 i 18 inča. Opseg boja je sadržajniji sa dodatne tri boje karoserije: Moonlight Pearl (biserna), Anodizzato Blue (plava) i Bronze (bronzana). U unutrašnjosti se takođe sreću novine, poput presvlaka upravljača i sedišta ili obrade instrument table, ploča na vratima i ručica. 

Linija modela Giulietta danas, zavisno od pojedinačnih zemalja u kojima se prodaje, može imati 5 konfiguracija - Impression, Progression, Distinctive, Exclusive i novu Quadrifoglio Verde – i sedam motora, uključujući novi 2.0 JTDMJet sa 150 ks, 2.0 JTDMJet 2, turbo dizel motore sa 175 ks (dostupni sa TCT) i moćni  1750 Turbo Petrol motor sa 240 ks, koji je ugrađen ekskluzivno u Quadrifoglio Verde verziju. Motori 1.6JTDM turbo dizel 105 ks, 1.4 Turbo Petrol sa 105 ks i 1.4 Turbo Petrol sa 120 ks, zajedno sa 1.4 MultiAir sa 170 ks (koji je takođe  dostupan sa Alfa TCT) i 1.4 Turbo Petrol sa 120 ks sa dvostrukim dovodom goriva (TNG i benzin) kompletiraju ponudu.

Među najznačajnijim dostignućima linije za 2014. godinu je novi motor 2.0 JTDM sa 175 ks sa Alfa TCT. Ovo rešenje nudi karakteristične prednosti turbo dizel motora kao i udobnost koju može da pruži samo automatski prenosni mehanizam.   

Konkretno, novi turbo dizel motor je opremljen sledećom generacijom MultiJet sistema ubrizgavanja koji omogućava optimizovano sagorevanje u svim uslovima rada  motora, uz značajno smanjenje potrošnje goriva i buke.Zahvaljujući upotrebi malog turbo-punjača isporučuje se visok obrtni momenat pri niskom broju obrtaja (350 Nm pri 1750 ob/min) i maksimalna fleksibilnost u radu. A to nije sve. Sa ovim motorom Alfa Romeo Giulietta garantuje vrhunske performanse: najveću brzinu od 219 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,8 sekundi, potrošnju goriva od 4,4 l/100 km i emisiju CO2 od 116 g/km (u kombinovanom ciklusu vožnje).

 

Glavno svojstvo motora 2.0 JTDMJet-2 je, bez sumnje, sledeća generacija komon-rejl sistema ubrizgavanja koji upotrebljava inovativne brizgaljke kojima se može kontrolisati količina dizel goriva ubrizgana u komoru sagorevanja sa krajnjom preciznošću, sa veoma brzom i fleksibilnom sekvencom ubrizgavanja, zahvaljujući balansiranom, hidrauličnom servo ventilu.

 

Konkretnije, moguće je do osam ubrizgavanja po ciklusu zajedno sa strategijama koje optimizuju sve naprednije sagorevanje, poput sistema Injection Rate Shaping (određivanje stepena ubrizgavanja - IRS), koji podrazumeva dve uzastopna ubrizgavanja u tako kratkom intervalu da se omogućava kontinuiran i moduliran dovod goriva  u cilindre. Na taj način, proces sagorevanja se unapređuje, sve radi tišeg rada i nižih emisija čestica i azot oksida (NOx). Pored toga, novi sistem ubrizgavanja je još jednostavniji i pouzdaniji, obzirom da brizgaljke imaju jednostavniju strukturu.

 

 

MiTo ‘Quadrifoglio Verde’: najdinamičniji izraz sportskog kompaktnog automobila

 

  • Agresivan izgled novog modela MiTo 'Quadrifoglio Verde' ogleda se u izvedbi zadnjeg spojlera i novim kućištima retrovizora sa bruniranom završnom obradom, rešetkama hladnjaka, ručkama na vratima, okvirima farova i 17-inčnim alu-felnama sa crvenim kočionim čeljustima. 
  • Novi TCT 1,4l MultiAir Turbo Petrol motor sa 170 KS i 230 Nm obrtnog momenta pri 2500 ob/min
  • Maksimalna brzina 219 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 7,3 sekunde
  • Emisija CO2  124 g/km i potrošnja goriva pri kombinovanom ciklusu od 5,4l/100 km
    • Ekskluzivna Matt Magnesio Grey siva boja karoserije (dostupna i za Distinctive verziju sa paketom QV Line)
    • Enterijer od crne kože sa kontrastnim šavovima na volanu, ručnoj kočnici i manžetni ručice menjača, belo-zeleni šav, instrumenti sa logom QV, Competizione instrument tabla sa 'carbon look' završnom obradom i nove specijalne patosnice

 

Novi MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ je dinamična duša kompaktnih automobila. Osvojio je one evropske kupce koji su bili naklonjeni italijanskom stilu i tehničkoj izvrsnosti, koja ima za cilj zadovoljstvo tokom vožnje uz potpunu bezbednost.

 

Eksterijer

MiTo 'Quadrifoglio Verde' je prepoznatljiv po sportskom izgledu sa zadnjim spojlerom, sportskim branicima sa ekstraktorom, kao i novim bruniranim kućištima retrovizora, rešetki hladnjaka, ručkama na vratima, okvirima prednjih i zadnjih farova i 17-inčnim alu-felnama sa vidljivim crvenim kočionim čeljustima. Matirana Magnesio Grey siva boja karoserije za MiTo Quadrifoglio Verde model naglašava agresivan dizajn ovog kompaktnog sportskog automobila, i skreće pažnju na 'Quadrifoglio Verde' logo koji se nalazi ispod pokazivača pravca. 

 

Enterijer

Crni enterijer sledi stil eksterijera, a u isto vreme donosi niz noviteta koji ističu sportski i dinamičan duh ovog modela. Ovo je naglašeno novim posebno oblikovanim kožnim upravljačem usklađene boje sa kontrastnim belim šavom, novim instrumentima sa QV logom, Competizione instrument tablom sa 'carbon look' završnom obradom i novim specijalnim patosnicama. Unutra, poluga ručne kočnice ( sa belim šavom) i sklop menjača  (sa belim i zelenim šavom) prekriveni su crnom kožom.

 

Motor i sistem prenosa

Motor je srce i u isto vreme prava snaga svakog Alfa Romeo modela. A novi MiTo Quadrifoglio Verde ne predstavlja izuzetak u tom pogledu. Kada su u pitanju sportski dizajn i snažan karakter, ovaj automobil donosi novi 1.4 MultiAir Turbo benzinski motor koji u kombinaciji sa 6-stepenim duplim suvim kvačilom sledeće generacije, ’Alfa TCT’, postiže maksimalnu snagu od 170 KS pri 5500 ob/min i maksimalan obrtni momenat od 230 Nm pri 2500 ob/min (povećava se na 250 Nm pri 2500 ob/min u Dynamic režimu).

 

Ono najbolje kod ove verzije motora jeste izvanredan odnos snage i težine, koji je oduvek bio jedan od glavnih faktora koji se kriju iza uspeha Alfa Romeo automobila na putu i na trkačkoj stazi. Želja da bude ispred svog vremena je utisnuta u DNK modela Alfa Romeo MiTo, i potvrđena novim motorom: nakon što je postao prvi automobil koji je ponudio revolucionarni MultiAir motor, ovo je sada prvi automobil u Italiji koju nudi Alfa TCT menjač sledeće generacije u kombinaciji sa sa 1,4l MultiAir Turbo motorom sa 135 KS (dobitnik nagrade Najbolji novi motor 2011. godine dodeljene od strane međunardnog stučnog žirija) i Start&Stop sistemom.

 

Srce MultiAir motora je novi sistem za elektro-hidraulično upravljanje ventilima koji smanjuje potrošnju goriva kontrolišući kretanje vazduh direktno preko usisnih ventila (bez upotrebe ventila za dovod goriva) i smanjuje emisiju štetnih materija (preko sistema za kontrolu sagorevanja). Kako i priliči perjanici koncepta smanjivanja, MultiAir je raznovrsna tehnologija koja se lako primenjuje na sve benzinske motore. Jedan od primera je novi 0.9 TwinAir motor sa 105 KS koji je nedavno predstavljen u novom MiTo modelu za 2014.   

 

Performanse

Najsportskiji Alfa Romeo MiTo model nudi odlične performanse. Maksimalna brzina je 219 km/h, a ubrznje od 0 do 100 km/h se postiže za 7,3 sekundi sa smanjenom emisijom štetnih gasova i potrošnjom goriva. U kombinovanom ciklusu, ove vrednosti su 5,4 l/100 km i 124 g/km CO2 emisije. U odnosu na prethodni Quadrifoglio Verde, emisija CO2 (-11%) i potrošnja goriva (-10%) su poboljšani.

A da ne spominjemo činjenicu da se Alfa Romeo motori ističu onim nepogrešivim zvukom Alfa Romea koji naglašava jedinstvenu prirodu ovog automobila, ali u isto vreme su u potpunosti u skladu  sa ograničenjima za dati tip vozila i u skladu sa ekološkim aspektima.

 

Standardna oprema i opcije

Ostajući veran reputaciji tehnološkog automobila, novi MiTo  Quadrifoglio Verde nudi samo najbolje od onoga što se trenutno može naći na polju multimedije i udobnosti u vozilu. Ovo se vidi iz obimne standardne opreme koja uključuje specijalnu instrument tablu sa belom grafikom i 'Quadrifoglio Verde' logom, usklađen sportski upravljač sa belim šavovima i radio komandama (8 prekidača), svetla za maglu, Brembo kočioni sistem i električno podesive retrovizore sa grejanjem, aluminijumsku zaštitnu ploču sa  Quadrifoglio Verde logom, prednja sedišta sa podešavanjem lumbalnog dela (sa visinski-podesivim sedištem suvozača).

Spojler i zadnji sportski branik, dupli hromirani auspuh, brunirane 17-inčne alu-felne, spoljašnji 'Quadrifoglio Verde' logo, manžetna ručice menjača sa duplim belim i zelenim šavom, poluga za ručnu kočnicu sa belim ukrštajućim šavom, brunirane ručice vrata te okviri prednjih i zadnjih grupa svetala predstavljaju standardan deo opreme.

Pored toga, novi MiTo ‘Quadrifoglio Verde’ nudi novi Uconnect sistem sa 5-inčnim kolor ekranom osetljivim na dodir kao deo standardne opreme, i dostupan je sa Tom Tom navigacionim sistemom. Sve što morate da uradite je da dodirnete ekran kako biste preuzeli i pustili vašu omiljenu pesmu, i protresli Vaš svet. Nije slušajnost da MiTo od 2008. godine igra glavnu ulogu u komunikacionoj kampanji Alfa Romea na koncertima, događajima, DJ nastupima, izložbama i sesijama na visokom nivou koje ovaj brend sponzoriše.

Konačno, enterijer može biti opremljen Sabelt sedištima sa obuhvatnim naslonom za leđa sa ugljeničnim vlaknima napravljenim pomoću inovativne RTM (Resin Transfer Moulding) tehnologije, koja kombinuje veliki mehanički otpor sa manjim dimenzijama i manjom težinom. Logo brenda Alfa Romeo ističe se na centralnoj Alcantara® tkanini. Sve je ukrašeno novim belim i zelenim šavovima koji naglašavaju umešnost izrade proizvoda i nalaze se na kožnoj presvlaci menjača i upravljača sa radio komandama.

 

Osnovna standardna oprema za MiTo Quadrifoglio Verde uključuje:

  • Novi Alfa TCT
  • Brembo kočioni sistem sa crvenim čeljustima
  • Antracit konfiguraciju
  • Brunirana rešetka hladnjaka, ručice, retrovizori, okviri prednjih i zadnjih svetala 
  • Sportski volan sa ravnim donjim delom i poluga ručne kočnice sa belim šavovima, manžetna ručice menjača sa belim i zelenim šavovima 
  • Brunirane 17-inčne alu-felne sa 5 otvora 
  • Sportski branik sa duplom izduvnom cevi
  • Specijalna instrument tabla sa ugrađenim QV logom
  • Instrument tabla sa krabonskim efektom
  • Svetla za maglu sa tamnim okvirima
  • Alfa Adaptive vešanje 
  • Prilagođena QV zaštitna ploča na pragu 
  • Sedišta od tkanine sa Alfa Romeo logom i belo-zelenim šavovima
  • Uconnect™ 5” Radio (ekran osetljiv na dodir, Bluetooth, čitač teksta, Audio Striming, glasovno upravljanje, Mp3, USB i Aux-In)
  • Komande prenosnog mehanizma na upravljaču
  • Posebne QV patosnice 
  • Kožna sedišta Frau® sa belim obrubom i zelenim šavom (opciono)
  • Sabelt® sedišta sa presvlakama od karbonskih vlakana (opciono)
  • Nova Matt Grey siva boja (opciono)

 

Novi QV Line paket

Inspirisan novom Quadrifoglio Verde verzijom, novi QV Line paket će uskoro debitovati u Distinctive setu opreme za sve motore sa izuzetkom motora 1.4 sa 70 KS.
QV Line MiTo će se prepoznavati po posebnom znaku spolja, sportskom zadnjem braniku i prefinjenoj bruniranoj rešetki hladnjaka, ručicama na vratima, alu-felnama od 17 inča i okvirima za prednja i zadnja svetla. QV Line paket će takođe uključivati i nov crni kožni upravljač sa kontrastnim belim šavovima i crnom kožnom presvlakom na ručnoj kočnici (sa belim šavom), ručici i manžetni menjača (sa belim i zelenim šavovima).

Osim toga, kupac može da bira između 3 različite vrste sedišta sa belim i zelenim šavovima koja odražavaju unutrašnje raspoloženje bilo crnom tkaninom sa Alfa Romeo logom (standardna oprema) ili, finom Frau kožnom presvlakom ili Sabelt sportskim presvlakama od karbonskih vlakana.

 

Glavna svojstva paketa QV Line za MiTo su:

  • Sjajni Antracit efekat na rešetki, ručicama, retrovizorima, okvirima prednjih i zadnjih grupa svetala
  • Sportski volan sa ravnim donjim delom i belim šavom 
  • Brunirane 17-inčne alu-felne sa 5 zavrtanja
  • Zadnji sportski branik sa ekstraktorom
  • Manžetna ručice menjača sa belo-zelenim šavom
  • Karbonski izgled instrument table
  • Znak QV Line
  • Crni enterijer
  • Specijalno urađena QV zaštitna ploča na pragu 
  • Navlake za sedišta sa Alfa Romeo logom i belo-zelenim šavovima
  • Posebne QV patosnice  
  • Kočioni sistem sa crvenim čeljustima (opciono)
  • Kožna sedišta Frau® sa belim obrubom i zelenim šavovima (opciono)
    • Sabelt® sedišta sa presvlakama od karbonskih vlakana
    • Nova Matt Grey siva (opciono)

 

2014 Alfa Romeo MiTo linija 

Nova Quadrifoglio Verde verzija ukrašava MY 2014 Alfa Romeo MiTo liniju predstavljenu prošle godine i nastavlja da zadovoljava novu generaciju ljubitelja Alfa automobila, klijentele uglavnom sačinjene od mladih ljudi koji sanjaju o kupovini bezbednog sportskog automobila jedinstvenog stila i sadržaja visoke tehnologije po razumnoj ceni.

 

Istovremeno, zbog usredsređenosti na potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova, kao i na dinamički kvalitet i kompaktnu veličinu, MiTo je postao atraktivan predlog i za stariju klijentelu u automobilskom svetu što, čini se, opravdava filozofiju “smanjivanja”.

Trenutno, Alfa Romeo MiTo 2014 nudi 4 seta opreme u Italiji: Impression, Progression, Distinctive i Quadrifoglio Verde i 10 boja karoserije, uključujući novu Antracit sivu, kao i ekskluzivnu mat Magnesio Grey sivu dostupnu za Quadrifoglio Verde modele. MiTo potvrđuje veliku sposobnost prilagođavanja time što nudi 8 različitih izvedbi felni, od kojih su 4 dostupne sa ekskluzivnom bruniranom ili dijamantskom završnom obradom.

 

U zavisnosti od verzije, kupci mogu da biraju iz širokog spektra efikasnih, pouzdanih i ekoloških motora: 1.4l sa 70 KS, 1.4 sa 78 KS, novi 0.9 Turbo TwinAir sa 105 KS, novi Turbo MultiAir benzinski motor sa 140 KS sa Alfa TCT”, kao i novi vrhunski 1.4 Turbo MultiAir benzinski motor sa Alfa TCT sa 170 KS. Ova ponuda je upotpunjena sa dva turbodizel motora (1.3 JTDM sa 85 KS i 1.6 JTDM sa 120 KS) i 1.4 Turbo motorom sa dvostrukim napajanjem (benzin/ TNG) od 120 KS, koji objedinjuje sportski duh i poštovanje životne sredine.

 

Koji god nivo opreme ili motor da se odabere, Alfa Romeo MiTo ima veliki izbor sigurnosne opreme u standardnoj verziji: 7 vazdušnih jastuka, ESC, Hill Holder (Sistem za pomoć pri kretanju uzbrdo), ABS, ASR, podršku pri kočenju, MSR, CBC, Alfa K2 i Alfa Dinamičko upravljanje. Četiri paketa koji obuhvataju najpopularniju dodatnu opremu i dodatke su na raspolaganju radi dodatnog prilagođavanja Distinctive verzija: Sport, Comfort i Lusso.

 

Quadrifoglio Verde (detelina sa četiri lista): simbol italijanskih moto-trka od 1923.

 

  • Model RL Uga Sivočija bio je prvi koji je sa ovim amblemom vozio do pobede, osvojivši prvu od deset nagrada na trci Targa Florio, koliko ih Alfa Romeo ukupno ima
  • Od tada je „Quadrifoglio Verde“, detelina sa četiri lista, simbol trkačkih automobila marke Alfa Romeo, a kasnije je krasila i posebne serije
  • Danas  je ovaj simbol prenet na nove modele, Giulietta i MiTO ‘Quadrifoglio Verde’, koji su  proizvod strasti prema automobilizmu, a koja je doprinela da se ispišu neke od najboljih stranica u istoriji automobilizma

 

Ukratko, filozofija Alfa Romea izražena kroz „Quadrifoglio Verde“ zasnovana je na stalnoj težnji ka izvrsnosti koja je primenjena na takmičenja, a zatim potpuno preneta i na vozila. „Quadrifoglio Verde“ je postao simbol neraskidivo povezan sa Alfa Romeom iz 1923. godine kada je Ugo Sivoči bio prvi koji je odlučio da učestvuje na trci Targa Florio sa ovim simbolom na haubi svog RL-a, postigavši prvu od deset pobeda ovog brenda na ovom prestižnom takmičenju.

 

Pobeda je dala pečat savršenom takmičenju: 432 kilometra trke Madonìe Circuit ( četiri kruga od po 108 km) sa prosečnom brzinom od 59,040 km/h koja je u to vreme bila neverovatna, pre svega obzirom na uslove i težinu staze.

 

Uspeh Alfa Romea je bio toliko ubedljiv da su i ostali vozači iz Alfa Romeo tima – uključujući Enca Ferarija, Antonija Askarija i Đulija Ramponija – odlučili da prihvate srećnu detelinu „Quadrifoglio Verde“ i za sve ostale trke. Od ovog trenutka „Quadrifoglio Verde“ je postala simbol trkačkih automobila marke Alfa Romeo a kasnije je korišćena i u posebnoj seriji modela kako bi se pokazao kontinuitet između Alfinih trkačkih i modela konstruisanih za takmičenja.

 

„Quadrifoglio Verde“ znak bio je ono što se isticalo na tamno crvenom automobilu „P2“ Brilija Perija kada je osvojio prvi Svetski šampionat u trkama u Monci 1925, što je bila prva od pet svetskih titula Alfa Romea. Krajem dvadesetih godina, automobili koje je proizvodio Alfa Romeo razlikovali su se upravo po „Quadrifoglio Verde“od onih koje je pravio Scuderia Ferrari a koji su kao simbol imali konja koji se propinje.

 

Godine 1950. i 1951. Đuzepe „Nino“ Farina i Huan Manuel Fanđo osvojili su prve dve titule Svetskog prvenstva Formule 1 sa vozilima Alfa Romeo 158 i 159, renomiranim „Alfetama“. Šezdesetih godina „Quadrifoglio Verde“ se koristio za 'ready-to-race' verziju modela „Giulia“, „TI Super“, a zatim  narednih nekoliko  decenija u kombinaciji sa Autodeltinim svetlo plavim trouglom na modelima od „GTA“ do „33“, u vremenskom periodu koji se proteže do Svetskog šampionata na kojem su se pojavile „33 TT 12“ i „33 SC 12“, 1975. i 1977. godine. Trkačka aktivnost se nastavlja i osamdesetih godina. Nakon povratka Formuli 1 1980. godine, uspesi u trkama trkačkih automobila su se ponavljali („GTV 6 2.5“) pa sve do velike pobede u  DTM trci ('Deutsche Tourenwagen Mesterschaft') sa „155 V6 Ti“ 1993. godine i duge serije pobeda modela „156 Superturismo“ (1998–2004).

 

Od standardnih Alfa Romea, nekoliko njih nose „Quadrifoglio Verde“ oznake. To su modeli visokih performansi proizvedeni između šezdesetih i osamdesetih. Neki nose simbol na karoseriji bez pojavljivanja u zvaničnom imenu („Giulia TI Super“, „Giulia Sprint GT Veloce“, „1750 GT Veloce“ – koja je zapravo zlatne boje – „Alfasud Sprint“). Drugi su nosili 'Quadrifoglio'u svojim zvaničnim nazivima od početka osamdesetih, kao što je „Alfasud TI Quadrifoglio Verde“, „Sprint Quadrifoglio Verde“, različite verzije modela „33 Quadrifoglio Verde“, „75 Quadrifoglio Verde“ (postoji i američka verzija), „Spider 2.0 'Quadrifoglio Verde“, „164 Quadrifoglio Verde“, i „145 Quadrifoglio Verde“.

 

2008. godine „Quadrifoglio Verde“ se prenosi na MiTO a 2010. i na model Giulietta, nove modele koji su zauzeli mesto u tradiciji najboljih automobila marke Alfa Romeo, oslanjajući se na nasleđe dinamičkog učinka, bez kompromisa kada je reč o efikasnosti, očuvanju životne sredine i pogodnosti za svakodnevnu upotrebu. Sa trkačkim duhom i bezbednosnom opremom, „Quadrifoglio Verde“ verzije modela MiTO i Giulietta bile su zvanični tzv „bezbednosni“ automobili u različitim sezonama Superbike Svetskog šampionata - SBK. Alfa Romeo je bio glavni sponzor Superbike-a  od 2007, noseći u sebi uvek iste vrednosti sportskog duha, tehnologije i bezbednosti na najvišim nivoima

 

Danas, novi modeli iz 2014. godine nose legendarni „Quadrifoglio Verde“, obnavljajući na taj način izvornu strast koja je zajednička milionima ljubitelja širom sveta, što zapravo i jeste tajna brenda koji je ispisao neke od najvažnijih stranica u automobilskoj industriji u toku više od jednog veka postojanja.

 

 

Mopar® potpisuje novu kolekciju „Quadrifoglio Verde“ proizvoda

 

U saradnji  sa Alfa Romeom, Mopar®, je razvio kolekciju posvećenu novim vrhunskim performansama modela Giulietta i MiTO Quadrifoglio Verde. Ova ekskluzivna kolekcija predstavlja izraz i simbol životnog stila i poziv kupcima da dožive jedinstveno iskustvo trkačkog duha koji je u krvi Alfa Romea a čiji je vrhunac upravo legendarni „Quadrifoglio Verde“.

 

Svi predmeti su visokog kvaliteta i napravljeni od materijala i u stilovima koji su tipični za nasleđe Alfa Romea. Višefunkcionalan šal sa izvezenim znakom „Quadrifoglio Verde“ ili par manžeta u obliku leptira sa ovim znakom su neki od modnih izbora. Oni više sportski odevni predmeti podrazumevaju crnu majicu sa originalnim okovratnikom u trkačkom stilu, majice kratkih rukava sa otiskom Alfa Romeo trkačkih automobila, laganu crvenu jaknu sa izvezenim znakom „Quadrifoglio Verde“ i bejzbol kapu.

 

Dva tehnološka proizvoda imaju tipičan „Quadrifoglio Verde“ dizajn: punjač za mobilni telefon u slučajevima nužde sa znakom Alfa Romea i inovativna multifunkcionalna Shine narukvica koja preko aplikacije za mobilni telefon izračunava i beleži vaš dnevni unos kalorija direktno u vašem telefonu. I na kraju, kolekcija je kompletirana ekskluzivnim belim priveskom od kože sa utisnutim QV znakom, jedinstvenom emajliranom značkom od legure cinka sa znakom QV, prilagođenim blokčićem sa umecima za fotografiju i pocinkovanim priveskom za ključeve sa elegantnim QV znakom.

 

„Quadrifoglio Verde“ kolekcija će biti dostupna od jula u salonima i preko interneta u prodavnici  Alfa Romea (u koju se može ući sa svih zvaničnih internet stranica Alfa Romea i sa www.mopar.eu portala). Posetioci internet prodavnica mogu pronaći i kupiti sve zvanične proizvode, od odeće do uređaja visoke tehnologije, uključujući i proizvode sa znakom „Quadrifoglio Verde“ i mogu više saznati o istoriji ovog originalnog italijanskog brenda koji je za više od sto godina duge i izuzetne istorije uvek išao u korak sa vremenom pri tom nikada ne zaboravljajući svoje korene.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group