Kompanija Bentley se vraća na Le Mans na potpuno unikatan način

Ovoga leta, najveća imena sportskog automobilizma i trka, od kompanije BMW do Porsche i čak Ferrari brenda, vratiće se na Le Mans kako bi se borile za najveću nagradu, dok je još jedan legendarni brend najavio svoj povratak, ali na potpuno drugačiji i unikatan način...

Bentley je juče najavio da će Blower Continuation ući u tri trkačka događaja ovog leta. Ovaj automobil je baziran na Team Car #2 modelu koji se borio na Le Mans trkama pre devedeset i tri godine, vraćajući se na stazu kako bi oživeo svoju legendu, dok će jedan od dvanaest izuzetno bogatih ljudi koji su kupili Bentley Blower Continuation model imati priliku da se bori za titulu.

„Trkajući se sa Blower Car Zero nastojaćemo da dokažemo performanse, autentičnost i izdržljivost naše Continuation Series linije protiv originalne konkurencije i pružićemo našim kupcima mogućnost da i oni učestvuju sa svojim nastavljenim modelima na stazi“, izjavio je Pol Vilijams, direktor tehničkog odeljenja u Mulliner brendu, posebnoj diviziji kompanije Bentley koja se bavi kreiranjem nastavljenih klasičnih linija.

Bentley je napravio nekoliko modifikacija kako bi njegov Blower Continuation bio spreman za trkanje, ali su one bile zaista male i fokusirale su se isključivo za bezbednost. Među njima je dodatak maglenki, retrovizora, tačaka za vuču, protivpožarnog aprata i prekidač akumulatora.

Kako bi osigurali da Continuation “Car Zero”, inžinjerski test model, bude u mogućnosti da se izbori sa potrebama Le Mans takmičenja, britanski brend je otišao na Goodwood Motor stazi kako bi se trkao šest sati bez prestanka. Automobil je navodno pružio besprekorne performanse, prevalivši 611 kilometara pri prosečnim brzinama od 133 km/h.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group