Koliko košta posedovanje Lamborghini Huracana

Više slika

Više slika

Posedovanje automobila kao što je Lamborghini Huracan je luksuz koji ne može svako da priušti…

Iako morate platiti prilično visoku cenu da biste jedan od ovih automobila nazvali svojim, godišnje održavanje će vas koštati isto toliko… ili vi bar tako mislite. Mnogi ljudi su ubeđeni da je održavanje luksuznih automobila takođe prilično bolno za vaš džep, ali u stvarnosti to zapravo nije slučaj. Čovek koji sedi iza volana Huracana i prilično informativnog You Tube kanala – Vehicle Virgins, razbija nam ove mitove o održavanju automobila jednostavnom matematikom.

Tipično, Huracan troši skoro pa isto goriva koliko BMW / Audi Premium varijanta, a dodatno dolazi sa tri godine garancije sa neograničenom kilometražom, kao i odvojenom garancijom na pogon, plus garanciju u trajanju od 12 godina na rđu i koroziju, što vaše troškove održavanja znatno snižava u samom startu.

Dalje, cena servisa na godišnjem nivou, u suštini po promeni ulja, košta oko hiljadu dolara, što je opet znatno manje kada uporedite visinu istog ovog troška od pre smao nekoliko godina. Ono što je neverovatno, LP 610-4 verzija Huracana dolazi sa ugrađenim keramičkim karbon rotorima za razliku od svih drugih automobila u ovoj kategoriji, što znači da će vam kočnice i diskovi kočnica potrajati mnogo mnogo duže.

U prevodu, nećete morati da brinete o servisu kočnica za života. Za automobil sa ovakvim statusom, gume, u ovom slučaju prilagođene Pirelli, koštaće vas oko 1.200 dolara, sa postavljanjem i rotiranjem.

I na kraju, osiguranje vašeg ljubimca će vas koštati oko 3.400 dolara na godišnjem nivou, što je i dalje sasvim opravdan i razuman trošak za vlasnike ovog modela, koji su imali dovoljno novca da ga kupe. Sve u svemu, iako vam treba pravo malo bogatstvo da kupite ovaj automobil, njegovo održavanje nije tako skupo kao što ste mislili!

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group