Koliko je potrebno sati da se napravi jedan V12 motor?

Više slika

Više slika

Fabrika motora Aston Martin u nemačkom gradu Kelnu, započela je proizvodnju novog V12 motora za model DB11 i to sa vrlo specifičnim načinom rada.

Za potrebe izrade novih V12 motora sa dvostrukim turbo punjačem namenjenih modelu DB11, Aston Martin u nemačkom Kelnu zapošljava tim od 100 vrhunski obučenih radnika. Na prostoru od 1200 kvadratnih metara Fabrike motora Aston Martin (AMEP), svoje zadatke će obavljati u četiri podeljene zone produkcije. Kako navodi Aston Martin, radi postizanja najboljih rezultata i doslednosti kvaliteta kod svakog primerka motora, za svaku pojedinačnu jedinicu motora biće zadužen jedan tehničar, od početka do kraja procesa izrade. Na proizvodnim pogonima fabrike AMEP, potrebno je osam časova da se izradi jedan V12 motor, dok je 8000 jedinica motora godišnja kvota koju fabrika može da isporuči.

Fabrika AMEP u Kelnu je poseban dragulj u kruni Aston Martina i daje sve mogućnosti da se održi postojeći kvalitet marke uz stalna testiranja i radu na novim tehnološkim rešenjima. Mogućnost da Aston Martin samostalno dizajnira i proizvodi sopstvene pogonske jedinice predstavlja izuzetno blago za kompaniju, ističe predsednik brenda Endi Palmer.

Izrazito sportskim karakteristikama novog V12 motora doprinose upotrebe tehnologija inteligentnih sistema rada cilindara kao i stop/start funkcije. Motor se ugrađuje u do sada najmoćniji DB model ikada u istoriji, koji stvara 599 konjskih snaga uz 700 Nm obrtnog momenta, što mu omogućava ubrzanje do 100 kilometara na čas za 3.9 sekundi i maksimalnu brzinu od 322 kilometra na čas.

Isporuke novih modela Aston Martin DB11 počeće krajem godine, sa početnim cenama od 211,955 dolara za tržište Severne Amerike, 154,900 funti za Veliku Britaniju i 232,275 evra za tržište Evrope.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group