Koenigsegg obara rekorde – tri puta

Koenigsegg brend dovezao je svoj fenomenalni One:1 mega-auto na Vmax200, koji je uradio ono što radi najbolje – kršio je pravila…

Ova neverovatno moćna mašina koja razvija ni manje ni više nego 1360 HP uz pomoć svoj petolitarskog twin-turbo V8 motora, oborila je tri rekorda – One:1 je prešao stazu dugu 2.2 km sa brzinom od 386 km/h.

Inače, Vmax200 je glavni top-speed vozački događaj Ujedinjenog Kraljevstva, gde se okupljalju vlasnici superautomobila koji žele da testiraju svoja vozila, a verovatno i sami sebe. Oni na ovom događaju pokušavaju da postignu najveću brzinu na samom kraju trkačke staze.

One:1 je jednostavno rečeno urnisao svaki prethodni rekord na ovom okupljanju koje se odigralo prošlog vikenda. Švedska kompanija, prošli put kada je posetila ovaj događaj sa svojim karbonskim dizajnom, nije mogla da razvije brzinu veću od 362 km/h, zbog problema sa točkovima.

Ovog puta, sve je išlo kao podmazano, a Oliver Veb, koji je upravljao moćnim Koenigseggom dostigao je 378 km/h, sa suvozačem!

Uživajte u videu ispod teksta, pa procenite da li biste vi imali hrabrosti da vozite ovako brzo…

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group