Karma se vraća u proizvodnju, ali možda ne kao Fisker

Prvobitna informacija je bila da se Fisker Karma vraća krajem 2014. godine, ali sada izgleda da su opet pomerili ovaj datum i da će biti bliže sredinom 2015. prema novim izveštajima...

 

Detroit News javlja da će nova Karma "oslobođena problema koji su doveli Fisker do bankrota", izaći uskoro i da je trenutno u razvoju, zajedno sa karavan verzijom ovog modela, koji će biti predstavljen godinu dana kasnije. 

Manji i jeftiniji Atlantic model, koji se verovarno očekuje sa većom pažnjom, će doći verovatno tek 2017. godine. 

Ipak, postoji velika mogućnost da se ova vozila više neće prodavati pod Fisker značkom. Prema novom predsedniku komapnije, kojeg je postavila kompanija Wanxiang, Rogeru Brownu "žele od ovih automobila da naprave rock zvezde", a to neće biti moguće sa značkom Fisker kompanije.

Dodao je: "Wanxiang nije popularan. Kupili su ovu komapniju, platili za nju, otplatili dugove i sada žele nešto nazad. Nisu je kupili da bi izvozili tehnologiju u Kinu... Kupili su je jer žele da naprave sjajnu auto kompaniju."

Kompanija takođe traži trajno rešenje za mesto predsednika i nadaju se da će ga naći u narednih 90 dana.

O.R.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group