Kako kupiti Ferrari za 32000 eura?

Da, možete kupiti Ferrari za cenu automobila srednje klase. Ali da li je to pametno?

 

Nemojte se pretvarati da nikada niste to uradili. Sedite za vašim računarom i pretražujete internet sa namerom da pronađete dobar polovni automobil koji košta manje od 35000 eura, kada odjednom, neočekivano, naiđete na Ferrarija, i otkrijete da možete da imate klasični automobil po ceni novog Golfa GTI.  Pa, jednu vrsta klasika. Jedini Ferrari koji ćete naći u voznim stanju za ispod 35000 eura je model 348 koji se proizvodio u periodu od 1989. do 1995. godine. 

Naslednik je 328 modela, a nakon njega su nastali modeli kao što su: 355, 360, 430 i 458. Ali ipak, pravi Ferrari: motor u sredini, pogon na zadnje točkove i crvena boja. Međutim, 348 model nije najbolji koji je izašao iz Ferrarijeve fabrike. Čak i Luca di Montezemolo- koji je došao na kormilo kompanije nakon što je predstavljen 348 model- ga smatra promašajem. ,,Osim njegovog izgleda, ovaj automobil je čisti promašaj. Ovo je sigurno jedan od najgorih automobila koje je Ferrari proizveo." Nije jedini Luca koji ovako misli. Naime, ako uđete na internet, pronaći ćete forume vlasnika ovog automobila i sve će vam biti jasno, odnosno videćete da se mnogi uglavnom žale na njegov motor i menjač.

Ako ste mislili da koristite ovaj automobil svakodnevno, onda je bolje na vreme da odustanete. Trenutne generacije Ferrarija, kao što su 458 ili California, su dobre za svakodnevnu vožnju, ali 348 model nije nikako. Neudobna vožnja, težak volan i loš menjač. Drugim riječima, ovaj automobil je samo letnje vikende. Čak je i tada loš superautomobil. Dobro, ako pronađete ovaj automobil koji nije mnogo prešao, logično je da ćete mu dati šansu. Ali ako je previše dobro da bi bilo istinito, onda je previše dobro da bi bilo istinito.

Strah od kupovanja starog (posebno) italijanskog automobila (posebno)  je veliki rizik. Ali pored velikih popravki,  (kvačilo, kaiš i kočnice) cene ne bi trebalo da vam zadaju veliku glavobolju. 

A. D.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group