Kako izgleda borba najboljih hiper-limuzina


Potrošiti 100.000 dolara na ekskluzivni super salon znači da tragate za Mercedes, BMW i Audi modelima, ali koji je od njih najbolji?

Ne postoji lagan način kako bi se odgovorilo na ovo pitanje, iz razloga što E63, M5 i RS7 modeli nude veoma komforu vožnju, prostrane enterijere i obilje prostora, daleko više od poslednjih generacija superautomobila.

Tako da nama ostaje pitanje, kako možemo razrešiti ovu dilemu? Zapravo, u ovom slučaju posedujemo relevantne izvore koji će umesto nas odlučiti koji je od ovih automobila najbolji po pitanju ubrzanja, maksimalne brzine i zvuka, tako da sve što treba da uradimo jeste da se zavalimo, dohvatimo kokice iz mikrotalasne i odgledamo snimak koji traje lepih 10 minuta i 53 sekunde.

Međutim, pre nego što skrolujete do dole, moramo se pozabaviti određenim ciframa. Zapravo, Mercedes-AMG E63 predstavlja najnovije čudovište od pomenuta tri. Sveta trojstva, nemačka uber-vozila. Ovaj model je debitovao prošlog novembra sa 604 ks i 850 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno kako bi pokrio sprint od nule do stotke za samo 3,3 sekunde, pre nego što dostigne maksimalnih 250, ili 300 km/h u zavisnosti od paketa i limitacija koje se lako uklanjaju.

Nakon što je sa nama od 2011. godine u trenutnoj formi, BMW M5 F10 je spreman da bude zamenjen novom generacijom. Bavaski proizvođač je već odredio neke preliminarne detalje auomobila, koji će koristiti V8 motor zapremine 4,4 litre, dobar za 502 ks i 700 Nm obrtnog momenta. Ova mašina dozvoliće sprint do stotke za samo 3,5 sekundi, koliko da znate.

Radi poređenja, vredi pomenuti da trenutni model F10 M5 poseduje 39 ks i 20 Nm obrtnog momenta manje i zahteva 4 sekunde za ubrzanje do sto iz mesta.

Sada dolazimo do našeg poslednjeg učesnika u ovoj večitoj borbi titana. Audi Audi RS7 Sportback, sa nama je od 2013. godine i koristi četvorolitarski motor sa 506 ks i 750 Nm obrtnog momenta. Sa zadovoljstvom možemo istaći da nova verzija dostiže stotku za samo 3,7 sekundi, što je za 1,4 sekundi manje od prethodne varijate, a maksimalna brzina od 305 ks, može biti dostignuta sa modelima opremljenim dynamic paketom.

A, sada se zavalite, opustite i uživajte u najluđoj vožnji svog života. Ili makar, jednoj od...

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group