U vreme kada je V8 bio čista radost

Više slika

Više slika

Italijani su poznati po izvrsnim superautomobilima, a jedna njihova kompanija se zaista ističe svojim neopisivim delima...

Poslednji Ferrari 488 GTB i njegov blizanac Spyder, možda jesu empirijski bolji u svakom pogledu, ali prethodni model 458 biće zapamćen kao poslednji najmoćniji model kompanije opremljen srednjim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovo je posebno tačno kada je u pitanju 458 Speciale, vozačko savršenstvo otvorenog krova, model 458 Speciale Aperta.

Najverovatnije ultimativni projekat brenda, Aperata je predstavljao Spyder verziju modela 458 Speciale. Automobil poseduje atmosferski V8 motor zapremine 4,5 litara, 597 ks i 540 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za sprint od nule do sto za tri sekunde i maksimalnu brzinu od 322 km/h. Sa ovakvm karakteristikama i vetrom u kosi, prava je sreća naći se na bilo kom mestu zaista.

Fabrika u Marinelu proizvela je svega 499 primeraka Speciale A modela pre nego što se prebacila na 488 sistem sa turbo punjenjima. Možete biti sigurni da su svi do jednog prodati koliko odmah, ali i danas možemo videti nekoliko jedinica na tržištu polovnih automobila. Pet zapravo, listovanih u aukcijskoj kući JamesEdition, s tim što, kao što možete pretpostaviti, ne dolaze jeftino.

Od ovih pet, dva potpuno nova primerka ponuđena su, kao da je to iznenađenje, u Dubaiju - jedan je metalik crveni sa crnim štraftama, a drugi je u svetlo crvenoj boji sa plavim linijama i možete ga videti u galeriji. Postoji još jedan crveni model u Minhenu, žuti u Kanu i jedan u Los Anđelesu.

Kako god da pogledate, ni jedan od ovih modela ne možete kupiti jeftino, odnosno, svako ko može da ostvari svaki svoj san, mora da izdvoji sumu potrebnu za tri nova 488 Spyder modela. 458 Speciale A definitivno ostaje veoma redak primerak brutalnog osmocilindraša u svoj njegovoj slavi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group