Jedan od prvih Ferrari modela na aukciji

Više slika

Više slika

Šta se može očekivati od samog korena kompanije Ferrari, ako imamo u vidu da ne postoji mnogo raniji model od serije 166, čiji primerak sada odlazi na aukcijsku prodaju?

166 tehnički nije prvi Ferrari, jer ta čast pripada modelu 125 S, ali Enzova kompanija je kreirala samo dva ova automobila. 166 koji ih je pratio, bio je, relativno govoreći, mnogo profilniji iako je i on kreiran u maloj seriji od svega 39 primeraka.

Ovaj koji sada vidite napravljen je 1950. godine, jedva dve nakon osnivanja kompanije. On je bio 27 od 32 modela 166 MMs, koji su tako nazvani zbog svoje u loge u trci Mille Maglia, i jedan od poslednjih čiju je karoseriju radio Touring.

Šasijskog broja 0058 M, automobil se dva puta takmičio u kros kantri trci po kojoj je dobio ime i brojnim drugim događajima u Evropi i Americi. On je proveo decenije u rukama glavnog sudije Ferrari Club America Eda Gilbertsona, osvojivši i Hans Tarnner Trophy na Pebble Beach 1979. godine i bezbrojne druge platinumske nagrade na događajima kao što su Cavallino Classic i Concorso Italiano.

„Pored svoje velike istorije“, objasnio je aukcionar, „velika poželjnost 0058M modela leži u njegovoj neverovatnoj čistoći i autentičnosti“. Automobil poseduje Ferrari Classiche sertifikat i dolazi u savršeno stanju, dok je prototipski propinjući konj u poslednjem izdanju RM Sotheby brenda stiže na aukciju Amelijskog ostrva sa procenjenom vrednošću od 8 do 10 miliona dolara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group