Jaguarova fabrika u Istočnoj Evropi?

Jaguar Land Rover možda otvaraju novu fabriku u Istočnoj Evropi, pre nego u Americi...

 

Kompanija koja je u vlasništvu Indijaca sada je napravila listu od četiri zemlje koje ulaze u uži krug za otvaranje novog proizvodnog postrojenja. To su Poljska, Slovačka, Češka i Mađarska. 

"Trenutno gledaju gde će dobiti najbolju ponudu", rekao je neimenovani izvor koji je upućen u stanje stvari za Financial Times. Jaguar Land Rover ima dve fabrike u Indiji i Kini, a treća se trenutno pravi u Brazilu. Postoje navodi da je u planovima još jedno postrojenje, ovaj put u Americi. 

Nova fabrika u Istočnoj Evropi bi značila promenu u strtegili JLR. Dok postrojenja u Kini, Indiji i Brazilu treba da dovedu proizvodnu blizu target tržišta, fabrika u Evropi je tu radi smanjivanja troškova. 

"U pitanju je jeftina radna snaga. Nema geografskog interesa. Kupci u Poljskoj i Mađarskoj ne kupuju Jafuar Land Rover", rekao je isti izvor. 

JLR trenutno ima tri proizvodna pogona u Britaniji, kao i novu fabriku za motore. Dve fabrike su već na punom kapacitetu, dok je treća upravo dobila 620 miliona dolara investicije kao deo priprema za proizvodnju Jaguara XF. 

JLR je proizveo 460 000 automobila prošle godine i pokušavaju da povećaju proizvodnju na 500 000 u 2015. Ipak, daleko su od velike nemačka trojke koja ima godišnju proizvodnju od po preko 2 000 000 vozila godišnje. Kako bi smanjili razliku, JLR mora da otvara nova postrojenja, pa se očekuje da fabrika u Istočnoj Evropi priizvodi 250 000 automobila. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group