Jaguar sprema ofanzivu

Krajem ove godine Jaguar će započeti sa značajnim širenjem i obnavljanjem svoje ponude, a sve u cilju daljeg povećanja tržišnog udela i jačanja svog brenda koji u poslednjih par godina očito raste u očima kupaca premium automobila... 

 



Novi talas Jaguarovih noviteta će pokrenuti model XE. Reč je o manjoj luksuznoj limuzini sa kojom će se Jaguar suprotstaviti modelima poput Audija A4, BMW-ove serije 3 i Mercedesove C klase. Ovaj automobil će se bazirati na novoj aluminijumskoj platformi, a pokretaće ga nekoliko 4-cilidnričnih turbo benzinskih i diesel motora iz nove linije motora Ingenium koja bi, prema dosadašnjim izjavama Jaguarovih čelnika, kupcima trebala da ponudi novu nivo kada je reč o odnosu performansi i ekonomičnosti kao i rafiniranosti. 

F-Type će uskoro biti dodatno dorađen, a u ponudu će stići i nova ulazna verzija koju bi trebao da pokreće 2,0 4-cilindrični bi-turbo motor snage oko 300 KS. Takođe, u ponudu će stići i opcioni pogon na sva četiri točka, a Jaguar bi tržištu mogao da ponudi i verziju Speedster inspirisanu konceptnim modelom Project 7.

Tokom 2016. se očekuje dolazak druge generacije modela XF koja će se bazirati na istoj aluminijumskoj platformi kao i XE. Dimenzije bi trebale da ostanu iste kao i kod sadašnjeg modela, ali ponuda prostora unutar putničke kabine bi trebala da naraste sa obzirom na nova rešenja uređenja. Takođe, može se očekivati bogatija oprema i kvalitetniji materijali sa obzirom na snažnu konkurenciju. 

2017. bi trebao da stigne i naslednik modela XK, za koji je nedavno potvrđeno da će do kraja ove godine izaći iz proizvodnje. Za sada nema konkretnijih informacija o tom automobilu, ali očekuje se da će se bazirati na produženoj verziji platforme modela F-Type, a u odnosu na sadašnji model, novitet bi trebao da bude veći i osetno luksuzniji. 

Godinu dana kasnije Jaguar planira da predstavi novi XJ koji će se od sadašnjeg modela razlikovati prvenstveno konzervativnijim dizjanom i manjim rastom dimenzija. Očekuje se da će sledeći XJ biti dostupan i u dinamičnijoj kupe verziji, ali za sada je prerano reći da li će se raditi o pravom coupeu ili tzv. kupe limuzini. 

Na kraju recimo i da bi Jaguar do 2020. na tržište trebao da lansira kompaktni model koji bi trebao da ima pogon na prednje točkove, ali o njemu je za sada prerano išta konkretnije reći.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group