Istorija brenda - Dacia

Dacia je rumunski proizvođač automobila, trenutno deo Renault grupe, koji je osnovan 1968., kada je prva fabrika podignuta u mestu Colibasi...

 

Njegov prvi model je Dacia 1300 i nekoliko pratećih modela, zapravo nešto izmenjenih verzija Dacia 1300, kao što su 1310, 1400 i 1410. Ipak automobil nije u potpunosti rumunski, pošto je rezultat dogovora sa Renaultom, koji je obezbedio alat i stručnost.

 

Kada su se odnosi između Dacije i Renaulta pogoršali, rumunski proizvođač je odlučio da 1996. lansira prvi model koji će biti potbuno rumunski - Nova, sportska redizajnirana verzija koja je dizajnerski mnogo bolje izgledala od svojih prethodnika.

 

Godine 1999., Dacia i Renault su zakopali ratne sekire i ponovo postali partneri. Dacia otkriva zamenu za Novu 2000. godine - Supernova. Ovaj model je imao potpuno isti izgled kao i Nova što upućuje na siromašne veštine u redizajniranju.

 

Međutim,  proizvodnja Supernove je prekinuta nakon 3 godine i uveden je novi model Solenza. Ovaj potpuno novi model je bio skoro savršena kopija Supernove. Nekako, vrlo očigledne sličnosti su prošle nezapaženo za mnoge kupce.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group