Intrigantni Electric TVR Tuscan

Više slika

Više slika

Pre nego što je nestao u ambisu novih svetskih lidera u autoindustriji, TVR je bio odgovoran za proizvodnju nekih od najmoćnijih automobila performansi na tržištu...

Među najpopularnijim modelima brenda nalazi se TVR Tuscan, kreiran između 1999. i 2006. godine. Serija je nuđena sa raznovrsnim šestocilindrašima koji su razvijali između 350 i 440 ks, a Tuskan je bio ozbiljna mašina i ultimativni britanski superautomobil.

Uprkos ovome, nekoliko proizvođača je shvatilo da je model Tuscan idealan automobil za ugradnju električnog pogonskog sklopa i njegovog korišćenja radi performansi, ali i ultimativne efikasnosti. Sada se jedan od takvih Tuskan modela pojavio na tržištu polovnjaka u Nemačkoj.

Procenjen na 20.000 evra, TVR je opremljen električnim motorom i pakovanjem baterija koji otprilike isporučuju 80 kW, ili 107 ks. Ne samo da je ovaj automobili značajno sporiji od normalnog Tuskan modela, već je takođe i ograničen u maksimalnoj brini na 150 km/h.

Prodavac ovog posebnog modela tvrdi da su samo baterije vredne 9.000 evra, ali i pored toga ne možemo zamisliti ni jedan razlog zašto bi bilo ko poželeo pre ovaj automobil nego normalni Tuscan.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group