Ima se može se

Više slika

Više slika

Kompanija Porsche je žrtvovala model Panamera poslednje generacije zarad dobre namere i pomažući lokalnim vatrogascima da treniraju za slučaj hitne situacije.

Okupljajući se u Nirnbergu, tim vatrogasaca spasilaca je teoriju pretvorio u praksu upotrebom velikih pneumatskih makaza i hidrauličnih razdvajača na novom modelu Porsche Panamera koji je izvučen iz predproizvodne faze, kao automobil koji je gotovo bio spreman da služi svojoj svrsi, ali je ipak završio u glavnoj ulozi u dijagnostičkom testu i uništen je potpuno sa dobrim ciljem.

„Proizvođači automobila kreiraju spasilačke košulje na svojim vozilima kako bi pomogle različitim hitnim službama prilikom spašavanja ljudskih života. Ove karakteristike olakšavaju posao spasilačkim timovima koji mogu lakše, bezbednije i brže da izvuku putnike na sigurno i na licu mesta,“ izjavio je Aleksandar Grenz iz odeljenja tehničkog servisa, oslanjajući se na dokumente koji ukazuju na ključne komponente specifičnih automobila kao što su delovi visoke voltaže i rezervoari za gorivo.

Porsche Panamera je sada u drugoj generaciji i očekuje se da uključi još dva nova člana na sajmu automobila u Ženevi koji se održava sledećeg meseca, priključni E-Hybrid i shooting-brake-style karavan baziran na Sport Turismo konceptu iz 2012. godine.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group