Hamann

,,Jak brend za mnoge proizvođače"...


Kredibilitet, kvalitet, imidž, stručnost, dizajn i stil su reči koje opisuju Hamann brend. Atraktivnost brenda, koji ima veliku tradiciju, zasniva se na inovativnoj tehnici i prelepom dizajnu, davajući na taj način eksluzivnost automobilu, a Hamann svoje kupce osvaja upravo preko izvarednog kvaliteta i dizajna.

Od aerodinamike koja se testira u vazdušnom tunelu i testiranja amortizacije na trkačkoj stazi, pa do kvalitetnih materijala unutar kabine, Hamann postavlja visoke standarde. 1986. godine, Hamann počinje raditi na BMW automobilima. Prvi modifikovani automobil ove tuning kompanije je bio BMW M3 iz E30 serije, koji je odmah postao prepoznatljiv širom sveta. Ovaj automobil sa svoje 348 ks ubrzava od 0 do 100 km/h za 5.1 sekundu, dok je njegova maksimalna brzina 273 km/h.

Za sada, Hamann Motorsport uspešno proširuje svoj program, a poznato je da je on najveći dobavljač opreme za BMW tuning širom sveta. Od prve do sedme serije, Hamann modifikuje svaki automobil ove nemačke kompanije. Pored BMW-a, Hamann se bavi modifikovanjem Ferrari automobila. 1944. godine, Ferrari F40 je bio polazna tačka za Hamann da snadbeda Ferrarijeve automobile, a ta saradnja je opstala sve do danas. 

Od 2002. godine, Hamann se bavi modifikovanjem brendova kao što su: Mini, Porshe, Range Rover, Rolce Royse, Bentley, Maserati i Aston Martin.

Na 10 000 kvadratnih metara Hamann razvija i proizvodi proizvode prema najstrožijim ISO standardima. Svaki automobil ili deo koji se proizvede od strane Hamanna prolazi mnoge testove kako bi se dokazao vrhunski kvalitet. Samo oni delovi koji su dokazali svoj kvalitet mogu biti isporučeni kupcima.

Ova kompanija je prvobitno modifikovala samo nemačke automobile, ali je ubrzo počela modifikovati i druge brendove. Hamann modifikuje različite automobile, a jedan od njih je i Lamborghini Muricielago LP640. Naime, na ovom automobilu je motor rađen od nule, jer je bio cilj da se pronađe način pomoću kojeg bi ovaj automobil imao 690 ks. Pored toga, na eksterijeru nije mnogo rađeno, osim novog izduvnog sistema i točkova.

A. D.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group