Groblje automobila u Kini

Više slika

Više slika

Luksuzni automobili vredni milione dolara, leže napušteni u nekadašnjem auto-parku, zaboravljeni od svojih vlasnika…


Priroda uvek pronađe način da pobedi sve izazove koje joj postavimo. Kada su vlasnici ovih luksuznih automobila zaboravili na svoje zaplenjene ljubimce, desilo se pravo čudo prirode. Nekadašnji auto-park, sada je postao džungla u kojoj nema zveri, već čistog luksuza, koji je prekriven slojem prašine. Ovaj park se nalazi u Kini, u Čengduu, i trenutno sadrži oko 200 nekada luksuznih automobila, koji su ostavljeni i zaboravljeni, pa su sada postali deo celokupne scenografije.

Ako se sećate groblja luksuznih automobila u Dubaiju, jasno vam je da Kina nije prva i jedina zemlja u kojoj se nešto ovako dešava. Bogati vlasnici ovih skupocenih četovrotočkaša koje je zaplenila policija nikada se nisu pojavili na sudu, ili pak nisu imali svu potrebnu dokumentaciju kako bi ih preuzeli, pa su oni ostali zauvek zarobljeni.

Ovde možemo videti brojne Mercedese, Audije, Range Rovere i druge modele, ušuškane u prirodu. Inherentna indiferentnost bogataša koju možemo videti ovde je svakako alarmantna. Dok oni svoja kola vredna stotine hiljada dolara jednostavno ostavljaju da satrule, neko bi dao sve da se barem jednom provoza u njima.

Naravno, kineske vlasti su mogle da iskoriste ove automobile u bolje svrhe. Mogli su da ih restauriraju i poprave, kako bi ih dodelili ustanovama kojima su oni zaista potrebni, ili pak aukcijski proda i dopuni svoj državni budžet. S obzirom na to koliko vremena su ovi automobili proveli u napuštenom parku, oni verovatno ne odgovaraju današnjim propisima i performansama, ali, sve se to da srediti.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group