Glasine o novom S2000 Roadsteru

Honda bi trebala da obeleži 70tu godišnjicu sa lansiranjem novog modela, druge generacije S2000 Roadstera...

 

Ovakvu prolsavu smo već imali prilike da vidimo, pošto je Honda prikazala originalni S2000 na proslavi 50 godina, još 1998.

Ovaj put Honda planira da lansira novi automobil i novi motocikl, prema izvoru koji je pričao za Car and Driver. "Biće baziran na MotoGP modelu ove kompanije, ali slabiji, verzija za put RC213V-S", rekao je izvor. "Što se tiče automobila, možemo da očekujemo nešto specijalno. Što se tiče veličine, biće blizak modelu Miata, ali Honda želi da mu da mnogo više snage". 

Honda trenutno nema platformu koju bi mogla da iskoristi za RWD model u ponudi, ali izvor podseća da šta je kompanija uradila sa S660 mini roadsterom i NSX modelom. "Oba ova modela su imala posebne, unikatne platforme, zar ne?". 

Honda je možda već najavila šta nas čeka sa Acura Precision konceptom, koji je otkriven u Detroitu. Koncept je baziran na platformi sa pogonom na zadnje točkove i sa hibridnim pogonom, koji je obuhvatao 2.0 turbo benzinac. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group