Genesis napada M4

Hyundaiev N performance brend još uvek nije počeo sa prodajom automobila, ali je kompanija sigurna da mogu da se takmiče sa svima, pa i sa nemačkim top modelima...

 

N je postavljeno inicijalno kao oznaka modela visokih performansi i30, ali se u međuvremenu pojavio izveštaj iz Car and Driver da se sprema rival modelu BMW M4. 

Tvrdi se da će automobil biti baziran na novom Genesis G70 kupeu, koji je sam specijalna verzija G70 sa dvoje vrata, a biće između modela G80 i G90. 

Kada je pričao o ovim modelima, Albert Beiermann je rekao: "Ovi modeli će biti više okrenuti sportskom karakteru od normalnih verzija, pa možete da očekujete automobile sa odličnim upravljanjem". 

Genesis ima 5.0 V8 na raspolaganju, ali teško da će rival M4 modelu moći da koristi takav motor. Umesto njega, realnije je da će iskoristiti novi 3.3 twin turbo V6, koji je spreman da isporuči 365ks u modelu G90. Sa jednostavnim modifikacijama, verovatno će bez većih problema isporučiti 425ks koliko ima M4. 

Za sada se ne zna kada bi takav model mogao da postane dostupan. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group