Ford proslavlja vek kreiranja pikap modela

Više slika

Više slika

Prošlo je sto godina od kada je kompanija Ford započela sa kreiranjem pikap kamioneta, sa modelom TT iz 1917. koji je prvo pojavljivanje imao devet leta nakon modela T...

Originalni model TT skratio je putničku kabinu T automobila i preuzeo je njegov motor, ali dolazi sa dosta jačim ramom koji može da potegne do tone tereta. Ideja Henrija Forda sastojala se od šasije koja može nositi karoseriju drugih modela, tovarni prostor i ostale dodatke koji mogu ispuniti sverastuće zahteve za funkcionalnošću.

Do 1941. godine, Ford je prodao više od četiri miliona kamioneta, dok je kompanijin prelaz u vojnu industriju rezultirao značajnim iskustvom u izgradnji šasija teških kamiona i vojnih transportera sa četiri točka. Godinu nakon povratka u proizvodnju potrošačkih vozila 1947. godine, Ford je iskoristio ovaj izlet u ratne vode kako bi ponudio bolje kamionete i pikap automobile svojim korisnicima.

44 godine nakon modela TT, kompanija Ford lansirala je svoju 14. generaciju F-Series modela. Nedugo zatim, tačnije 1965. godine, američki brend predstavio je revolucionarno vešanje duplih greda, dok je veoma cenjeni Ranger paket plasiran na tržište dve godine kasnije. Prvi Supercab model imao je svoj debi 1974., a tada su po prvi put predstavljena daleko udobnija sedišta takođe, sa prvobitnom namenom kako bi privukla kupce koji tragaju za vozilima duplih namena.

Kada brzo premotamo unapred, do današnjeg dana, Ford je nastavio da predstavlja inovatora u ovom polju, stvorivši prvi, veoma snažan aluminijumski, karoserijski program u industriji, za svoje 2015. F-150 modele i EcoBoost V6 motore radi bolje ekonomičnosti goriva.

Kompanija danas nudi drugu generaciju F-150 Raptor automobila sa EcoBoost V6 motorima dobrim za 450 ks, praćenih desetostepenom automatskom transmisijom i specifikacijama terenskog vešanja u svojim pikap modelima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group