Ford planira široku proizvodnju karbona

Pre više od 100 godina Fordov model T je popularizovao automobile...

 

Sada, u Dearbornu u Mičigenu, ova kompanija planira da isto uradi sa krabonskim vlaknima. 

Navodno, novi model Ford GT je samo početak onoga što Ford planira. Ecoboost automobil je predstavljen kao najava pionirske tehnologije koju Ford planira da primeni u radu sa karbonskim vlaknima. 

Ford je objavio da u saradnji sa DowAksa komapanijom počinju da rade na inovacijama u proizvodnji karbona. Glavni cilj ovog razvoja je težnja Forda da postanu prva kompanija koja će razviti proivodni proces koji će ovom materijalu oboriti cenu i omogućiti široku primenu u različitim delovima proizvodnje automobila.

"Ova šansa se javlja na trenutnoj saradnji Forda sa Dow Chemical i ubrzava vreme koje će nam biti potrebno da predstavimo kompozite karbona u širokoj proizvodnji i primeni", rekao je Jim deVries, Fordov globalni menadžer u odeljenju za razvoj materijala i proizvodnog procesa.

Implikacije razvoja proizvodnog procesa ovog materijala su neviđene - masa automobila je glavni neprijatelj performansi i efikasnosti. Ukoliko Ford bude sposoban da razvije sigurno vozilo, koje će uz to izgubiti stotine kilograma, onda će prednost ovog proizvođača u odnosu na ostale biti ogromna za kratko vreme. 

O.R:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group