Ford lansira F-150 Police Responder

Više slika

Više slika

Kompanija Ford predstavila je najnoviji model 2018 F-150 Police Responder...

Čudovište koje će se u prodaji naći ove jeseni predstavlja kamionet koji je u industriji identifikovan kao prvi pikap za "poteru" i sadrži EcoBust V6 motor koji proizvodi 375 ks i 636 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat je povezan sa desetostepenim automatskim menjačem i sistemom pogona na sva četiri točka, koji omogućuje ovom vozilu da dostigne maksimalnu brzinu od 160 km/h.

Police Responder je baziran na modelu F-150 FX4 i dolazi sa SuperCrew karoserijom koja mu pruža naveću moguću putničku kabinu, tovarni prostor i kapacitet da šlepa bilo koje policijsko vozilo, ili se upusti u ludu poteru gradskim ulicama, gde u u principu ne mogu biti razvijane mnogo veće brzine od njegove maksimalne, bez velikih posledica, naravno.

Pošto je kamion specijalno dizajniran za upotrebu policijskih patrola, opremljen je većom prednjom šipkom stabilizatora, redizajniranim sistemom kočenja i aluminijumskim točkovima od 18 inča, opremljenim gumama za sve terene. Pikap takođe poseduje i alternator od 240 ampera, brzinometar policijskih specifikacija, zaštitne ploče ispod karoserije i čelične oplate, što je zajedno dovelo do ukupne težine od 3.175 kg.

Ulaskom u putničku kabinu, policajci mogu pronaći redove montiranih nosača i debelo kreirana sedišta sa pločama koje ih štite od ubadanja. Pikap takođe poseduje veoma izdrživi vinilni pod radi lakšeg čišćenja.

Sudeći prema marketing menadžeru brenda ovlašćenom za policijska vozila, Stivenu Tajleru: "Pored svojih industrijskih i uličnih mogućnosti, ovaj namenski kreirani model može udobno smestiti petoro ljudi, dok istovremeno pruža opciju za terenske situacije, sa kojima se policajci često susreću, posebno u ruralnijim okruženjima, graničnim patrolama, odeljenjima šerifa i odseku Vladinog resora za prirodne resurse".

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group