Fiat oživeo ime Tipo

Iako će se ovaj automobil u Turskoj zvati Egea, u ostatku EMEA regiona koji obuhvata Evropu, Srednji istok i Afriku, ovaj automobil će poneti legendarno ime Tipo...

 

 

Prvi put je prikazan u maju u Istambulu, kao Aegea koncept, ovaj kompaktni sedan kreće u prodaju u Italiji sredinom decembra, a kasnije u ostalim zemljama regiona. 

Ime Tipo koje je Fiat koristio još u svojim počecima, će imati svoj povratak na ovom automobilu. Novi model sa četvoro vrata će biti u ponudi sa četiri motora, dva dizela i dva benzinca sa snagom od 95PS do 120PS. Motori će biti dostupni sa manuelnim i automatskim prenosom. Najekonomičniji model će biti jedan od dizela, koji bi trebao da ima potrošnju od 4 litre na 100 kilometara. 

Novi model je dugačak 4,5 metara, širok 1,78, a visok 1,48m. osnova mu je 2,64 metara. Kapacitet gepeka je velikih 510 litara. 

Fiat Tipo je dizajniran u Italiji od strane FCA Style Centra, razvijen je u Turskoj u saradnji sa Tofas R&D, a praviće se u Tofas fabrici u Bursi. Model će se prodavati u preko 40 zemalja u EMEA reigiji. Očekuje se i hatchback kao i karavan verzija ovog modela u kasnijem procesu proizvodnje. 

O.r:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group