Fiat 124 Spider stiže

Prema najnovijim saznanjima Fiat će svoj novi mali sportski model, razvijen u saradnji sa Mazdom i u osnovi tehnički blizanac novog MX-5, predstaviti ove jeseni na auto salonu u Los Anđelesu...



Koliko je za sada poznato Fiat (ili Abarth) 124 Spider, kako se pretpostavlja da će se ovaj model zvati, će se od Mazde MX-5 razlikovati u dva vrlo važna detalja. 

Pre svega ovaj model neće biti drugačije nazvan MX-5, već bi uz novu značku navodno trebao da stigne i u novi dizajn, a to se posebno odnosi na spoljašnjost automobila. Unutrašnjost bi trebala da ima više dodirnih tačaka sa japanskim bratom, pa možemo da očekujemo enterijer MX-5 sa italijanskim detaljima. 

Motori za sada nisu poznati, ali veruje se da će se u ovaj automobil ugrađivati dorađeni 1,4 MultiAir Turbo snage od najmanje 140 KS. Kada se u obzir uzme da će automobil imati manje od jedne tone lako je pretpostaviti da će 124 Spider biti vrlo zabavno vozilo. 

Takođe, očekuje se i Abarth verzija čiji bi pogon trebao da razvija snagu od oko 200 KS. Veću snagu bi trebali da isprate i dorađena suspenzija, kočioni sistem i upravljanje, kao novi aero kit. Ova verzija bi trebala da stigne najranije u drugoj, a standardna tokom prve polovine 2016.

Auto salon u Los Angelesu svoja vrata otvara za par meseci pa je za očekivati da će online premijera, odnosno prve fotograije i detalji stići barem nekoliko dana pre, ako ne i ranije.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group